Corned nötkött och kål för två recept

Corned beef och kål är en av våra absolut favorit en-potta måltider (speciellt för St. Patricks Day). Vi lärde oss hur man gör det på kaminen. Men för ungefär 15 år sedan föreslog en vän att göra den i ugnen i en cocotte och vi upptäckte att den mer skonsamma och indirekta värmen i ugnen gav ett mer ömt och rikare resultat. En långsam spis är också ett bra alternativ.

Denna maträtt kallas också New England Boiled Beef, men kokande kött är alltid en dålig idé. Det gör köttet tufft och klämmer ut juicerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. Lägg kryddor i en teboll eller gör en liten väska gjord av ostklaff.
  3. Skölj corned beef och placera i en stor holländsk ugn (jämför priser).
  4. Lägg till öl, 1 morot, 1/2 lök och kryddblandning och tillräckligt med öl, vatten eller buljong för att knappt täcka brisket. Placera över medelvärme och ta till en kraftig simmering; men koka inte. Täck och placera på nedre midterstället i ugnen.
  5. Koka 1 timme, vänd brisket över och tillsätt tillräckligt mycket vatten (om det behövs) för att få nivå halvvägs upp kött. Upprepa 1 timme senare.
  1. Efter 3 timmar avlägsnas från ugnen och tar bort brisket från buljong och sätt på en tallrik. Smycka ut morötter och lök och släng ihop med kryddblandning.
  2. Tillsätt alla kvarvarande grönsaker, lägg på spisen över medium låg värme, täck och koka i en halvtimme eller tills grönsaker är gaffelmassa. Avlägsna från värme.
  3. Skiv brisket över spannmålen och sätt tillbaka den till grönsaksblandningen för att värma upp.
  4. Vi gillar att servera detta med en samling senap: Dijon, polsk, honung-senap, vad som helst. Sedan smeder jag en skiva kött med Dijon, en annan med honung-senap och en potatis med polska. De olika senaperna ger varje bit en unik smak.

* Juniper bär har fantastiskt harts smak. Om du inte hittar dem på din lokala gourmetbutik, kan du lägga till en kvist fräsch rosmarin istället.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1774
Totalt fett 65 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 392 mg
Natrium 639 mg
kolhydrater 155 g
Kostfiber 32 g
Protein 143 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)