Lovebug Truffles

Lovebug Truffles är förtjusande nyckelpiga-formade tryffel dekorerad med hjärtan. Dessa söta critters är perfekta för Alla hjärtans dag , eller något annat romantiskt tillfälle. Naturligtvis kan du göra vanliga nyckelpiga tryffel genom att helt enkelt byta hjärtan på sina vingar med fläckar.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förbered först ganachen . Placera den hackade choklad i en medium skål och lägg åt sidan. Häll den svåra grädden i en liten kastrull över medelhögt värme och sätt det till en simmer.
 2. När grädden är nära kokande, häll den heta grädden över den hackade choklad och låt den sitta i en minut för att mildra chokladet. Torka grädden och choklad försiktigt tills de är en jämn, homogen blandning. Pressa en klämplast till toppen av ganachen och när det är rumstemperatur, kyl det tills det är tillräckligt bra för att skopa, ca 2 timmar.
 1. När ganache är fast, täck ett bakplåt med vaxat papper eller folie och damm händerna med kakaopulver. Använd en liten candy scoop eller en sked för att bilda ganache i 24 små 1-tums bollar. Rulla dem mellan dina händer för att få dem runt och håll dina händer dammade med kakaopulver för att förhindra att du sticker.
 2. När du har skapat 24 tryffel, borde du ha ganache kvar. Gör 24 fler bollar ungefär hälften av storleken på den första uppsättningen-det här kommer att vara huvudet på nyckelpigor. Om du har extra ganache kvar efter att ha gjort huvudet, bilda fler nyckelpigor tills du har använt all ganache.
 3. Smält choklad godis beläggningen i en liten skål. Doppa spetsen av en av de mindre bollarna i beläggningen, tryck sedan den mot en stor boll för att limma huvudet mot kroppen. Håll det tills beläggningen sätter upp, och upprepa sedan tills alla huvuden är limmade mot kropparna.
 4. Om dina tryffel börjar bli mjuka och varma, kyl dem tills de sitter fast. Om de fortfarande är fasta, fortsätt till doppningssteget: smält den röda godisbeläggningen tills den är jämn och vätska. Använd gafflar eller doppverktyg, doppa en kärlekskula tills den är helt belagd i rött, ta sedan ut det från beläggningen och låt överdriven dropp tillbaka i skålen. Byt ut det på det foliebelagda bakplåten och upprepa tills alla kärleksfiskar är doppade. Låt dem ställa vid rumstemperatur eller härda i kylskåpet.
 5. Om chokladbeläggningen har börjat härda, smält den igen i mikrovågsugnen och häll sedan lite i en papperskegel eller rörpåse försedd med en liten rund spets. Börja i "nacke" -området där huvudet förenas med kroppen, rör en vertikal chokladlinje ner i mitten av kroppen för att bilda kärlekens vingar. Upprepa tills alla lovebugs har vingar.
 1. Plocka upp en tryffel och dunk huvudet i smält chokladfärg, så att kroppen blir röd, men huvudet är nu brunt. Byt älsklingstråff tryffel på bakplåten och upprepa tills alla lovebugs har chokladhuvud.
 2. Nu är det dags att dekorera! Smält den vita beläggningen och häll den i en papperskott eller rörpåse försedd med en liten rund spets. Ge lovebugs ögonen och en leende mun. Rör små hjärtan på sina vingar, eller du kan göra vanliga nyckelpiga tryffel och rörpulver på vingarna istället.
 3. Du kan också använda papperskonan med chokladbeläggning till rör på chokladhjärtan eller prickarna. Var noga med att gå tillbaka och placera en liten chokladpunkt i mitten av den vita ögonloben så att dina kärlekssjuka har elever!
 4. När alla dina lovebugs är inredda, placera dem i kylskåpet för att ställa in choklad innan du serverar. Lovebug Truffles kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. För bästa smak och konsistens, ta dem till rumstemperatur före servering.