Snabb och lätt kyckling Chili Stew

Denna kycklingchili gör en utmärkt middag på en kall höst eller vinterafton, men du behöver inte vänta på det kalla vädret för att njuta av det. Gör det när som helst på året. Förutom den stora smaken är stewen en snabb förberedelse, och den lagar på under 25 minuter.

Kubadbenad kycklingbröst eller marmelade är proteinet i grytan tillsammans med bönorna. Tomater, vitlök, lök, en jalapenoprika och lite majs ger färg och smak. Var snäll att skräddarsy ingredienserna för att passa din smak. För extra färg och textur prova en kombination av vita bönor och svarta bönor eller små röda bönor. Eller använd zesty chili-kryddade tomater eller eldstegade tomater i skålen istället för tomater med tomater.

Gärna lägga till en eller två hackade söta paprikor - en kombination av röd, grön och gul-till skillnaden när du lägger till kycklingen. Om du längtar efter mer värme i din chili, använd två jalapeno paprika eller tillsätt ca 1/4 till 1/2 tesked krossad rödpepparflingor och en nypa cayennepeppar.

Servera grytan med nybakad majsbröd och en enkel sallad för en utsökt och lätt familje måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingtorka och skära det i bitar av bitar. Avsätta.
  2. Skala löken och hugga dem.
  3. Värm olivoljan i en stor nonstick-kastrull över medelhög värme. När olivoljan är varm och skimrande, lägg till den hackade löken och malet vitlök. Skaka i ca 3 till 4 minuter, eller tills löken börjar brinna.
  4. Tillsätt kubad kyckling till löken och koka i ca 4 till 6 minuter, eller tills det är lättbrunt på alla sidor, rör om ofta. En tillsätt den hackade jalapeno, koriander, kummin, tärnad tomater och bönor.
  1. Minska värmen till låg och sjuda i ca 5 minuter
  2. Smörj kalken och lägg den till grytan tillsammans med kornkärnorna.
  3. Smak och krydda med salt och peppar efter behov.
  4. Koka i 5 till 10 minuter längre, rör om ibland.
  5. Servera kycklingchili med gräddfil, hackad rödlök och hackad koriander.
  6. Om så önskas, garnera med strimlad ost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1491
Totalt fett 57 g
Mättat fett 34 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 240 mg
kolhydrater 169 g
Kostfiber 53 g
Protein 87 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)