Spara Pesto för senare användning: Lär dig att frysa det

Hur man fryser pesto

Alla de badkar med basilika pesto i stormarknaderna kan inte hålla ett ljus till färskt, hemlagad pesto gjord med lysande basilikan i säsongen. Det enda problemet är att basilika har lite en kort årstid. När det är stort och buskigt i slutet av sommaren kan jättebuntar av denna doftande ört fås för en sång, perfekt för att göra jättepartier av pesto. Och du behöver inte äta det okej då, antingen, eftersom pesto fryser vackert!

Frysning pesto är super lätt. Som med de flesta saker fryser du det genom att lägga det i frysen. Och ändå ... för de bästa resultaten finns det några tips att följa. Det finns två sätt att göra om frysning av pesto, var och en med olika slutanvändningar. Jag tenderar att frysa pesto både i större mängder (1/2 till 1 kopp) som kan kastas med pasta för en snabb middag och mindre mängder (1 till 2 matskedar) som kan läggas till andra rätter för en burst av basilika pesto sommaren smak när vädret blir mindre soligt.

Hur man fryser större mängder Pesto

För att frysa större mängder pesto - från 1/2 kopp och uppåt - överför bara pesto till en tätbar behållare, täck ytan på pesto med ett lager olivolja, täck eller täpp behållaren och frysa.

Det lagret av olivolja minimerar brunning på pestoytan när den fryser.

Hur man fryser små mängder Pesto

Medan du kan frysa pesto i fullbatchmängder, gillar jag också att frysa pesto i mindre portioner som kan användas som snabba smakförstärkare utan att vara den perfekta smakkraften i skålen, att virvla runt i soppor eller rör om i salladsdressingar exempel.

Att frysa små mängder pesto: sätt pesto i isbitar brickor, frysa och överför kubarna till tätbara plastpåsar. När du vill ha en liten träff av sommarbasilmakar, släng bara en kub eller två av pesto-isbitar i soppor, kasta med pasta, eller tina och smälta och sprida sig på smörgåsar.

Använd i båda fallen fryst pesto inom ca 6 månader.

Hur man håller fryst Pesto Green

Som nämnts ovan kommer täckning av pestoytan med ett lager av olivolja att hjälpa till att hålla ytan underbränning medan den fryser.

För verkligen briljant grön pesto måste du börja i början: basilikan. Innan den sväva basilikan lämnar in i pastaen som är pesto, ge den en snabb dunk i kokande vatten (aka blanch it) för att "ställa in" sin gröna färg för pesto som stannar anmärkningsvärt, vackert, briljant grönt.