Vad är polenta eller italiensk gröt?

Polenta, uttalad poh-LEHN-tah, är en cornmeal mush eller gröt som har sitt ursprung i norra Italien som en bondemat. Det kanske inte är särskilt populärt i USA, men det är en häftklammer som många italienska amerikaner tycker om som en del av deras arv. Även om skålen en gång var känd som en mat för de fattiga, har den blivit förhöjd till gourmetstatus genom matkritiker och kan hittas på menyerna på några av de mest eleganta restaurangerna.

Även om de flesta är gjorda med grov gul majsmjöl, kan polenta också tillverkas av finmalt gul eller vit majsmjöl. Traditionella recept kräver långsam tillagning i vatten eller buljong, men mycket av tillagningstiden kan vara obevakad. Moderna genvägar inkluderar användning av instant eller precooked polenta . Polenta serveras ofta som en mjuk, tjock mush, som kan toppas med sås, en stark ragoût eller ost. Kokad polenta kan också kylas tills den är fast och skärs i kilar, rundor eller andra former som kan baka, grillas eller stekas.

5 Typer av Polenta

Liksom havremjöl eller ris är polenta mångsidig och kan serveras på olika sätt vid vilken som helst måltid på dagen. Vad som läggs till och hur det presenteras kan få det att bli en del av en elegant måltid eller bara en enkel lunch. Det finns olika typer av polenta baserat på beredningen av maträtten. Olika De är:

Polenta användningar

Polenta används på olika sätt beroende på måltiden på dagen då den serveras.

Polenta Recept

Här är bara några recept för polenta som är olika. Prova en grundläggande en först, för att få känslan av maträtten som en basiskomponent i mer komplexa rätter. Ring upp extrafunktionerna när du blir mer bekant med vad som fungerar bäst för dig och din smak.

Två-ost Polenta-gryta med svamp, majs och spenat

Polenta med Maple Caramelized Apples

Michael Chiarellos Polenta Bites med karamelliserade svampar

Lätt bakad Polenta

Slow Cooker Polenta