Karaway-Scented Red Cabbage

Karawayfrön och ett stänk av ättika gör skarpa och färgglada röda kål ett gott och vackert tillskott till varje hösten eller vintermåltid.

Obs! Använd oseasonerad risvin vinäger (den "krydda" sorten har tillsatt salt och socker) i detta recept eller annan mild ättika, som cider vinäger.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dra av och släng kålens yttre löv. Med en vass kniv skär kålen i halv längd (genom kärnan). Klipp ut och kassera kärnan. Lägg kålskuren ner och skiv den så tunt som möjligt (du kan också använda en mandolin om du har en handy). Ställ kålen åt sidan.
  2. I en stor sautépanna eller medellåda värms olja och kargenfrön över medelhög värme tills frönen sizzle. Tillsätt kål och salt. Koka, omrör, för att kombinera allt. Täck och minska värmen till medelstora. Koka, rör om ibland, tills kålen är viss och ömt till biten, ca 15 minuter. Koka upp kålen längre - upp till 30 minuter - om du vill ha det extra anbud.
  1. Stänk kålen med ättika. Smaka och tillsätt mer salt och vinäger, om du vill. Servera kålen varm eller varm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 60
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 231 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)