Använd mikrovågsugnen för ångad musslor eller musslor

Använd din mikrovågsugn till ångmusslor eller musslor med detta grundläggande recept. Lägg till dina favoritväxter och / eller kryddor. Ångad musslor eller musslor gör en fina aptitretare eller en speciell entree, och med detta recept kan du göra det på flugan för en snyggingstid. Detta recept tas från "Mastering Microwave Cookery" av Marcia Cone och Thelma Snyder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ordna musslor eller musslor runt ytterkanten på en 10- till 12-tums grund, rund, mikrovågssäker tallrik, och lämna centrumet öppet.
  2. Täck hårt och koka på högt (100 procent) i 2 1/2 till 5 minuter, eller tills alla skal har öppnat. Rotera disken en gång i mitten av tillagningstiden om det behövs.
  3. Servera med smält smör, citron kilar och / eller örter och kryddor, tillsammans med buljongen från matlagningen.

Dubbel receptet

Det mest effektiva sättet att fördubbla antalet musslor och musslor finns i två separata satser. Sätt i en annan tallrik medan folk börjar äta och du kommer inte missa ett slag. Musslor öppnas snabbare än musslor eftersom musklerna som håller dem stängda är mindre än musslorna. Men eftersom musslor ofta är köttrikare och större än musslor, kan de ta lite längre tid att laga mat när skalet öppnas. Ett glaslock och gryta kan du titta på när de öppnas.

Betjäningsförslag

För fullständig smak och intensitet av ångade musslor eller musslor vill du äta dem raka, ingen chaser, med det föreslagna smöret, citron och kryddor. För sidor, tänk på majs på coben om det är i säsong, slaw med ättika dressing, ost-vitlök franskt bröd, en favorit pasta eller potatisallad, en kall grön bönelsallad med vinaigrette dressing eller en blandning av dessa alternativ. Det är en sommartidsmåltid. Torrt vitt vin går bäst med ångad musslor; Välj Sauvignon Blanc, Chablis eller till och med en torr ros.

Andra sätt att använda ångad musslor

Om du hellre vill använda musslorna eller musslorna som en bas av ett recept istället för att äta dem bara ångas, sprinkla ångad musslor med en blandning av brödsmulor och örter och baka några minuter tills det är brunt och krispigt. Om musslorna är tillräckligt stora, ta av köttet och hugga upp det. Blanda med brödsmulorna och sätt tillbaka i skalet och baka sedan till en sväng. Eller blanda musslor eller musslor, tillsammans med den smöriga såsen, med pasta och svamp, tomater, svarta oliver - verkligen några tillägg du gillar.

Servera med torrt vitt vin som du skulle med ångad musslor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 673
Totalt fett 50 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 233 mg
Natrium 121 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)