Vad är Raw Cacao?

Var hittar du det, hur det ser ut, och hur man använder det

Tack vare den moderna råhälsrörelsen kan rå kakao (även känd som rå choklad) hittas i olika former i vilken hälsokostaffär och helst över hela internet. Men vad är rå kakao och hur kan du bäst njuta av denna typ av choklad?

Typer Rå Cacao

Rå kakao (uttalad ka-KOW och ibland kallad kakao ) är choklad i en nästan ren och naturlig form. När de orostade kakaobönorna är kallpressade, äventyras enzymerna inte som de är i andra typer av choklad.

Samtidigt tar trycket bort fettet från bönorna för att skapa kakaosmör.

Rått kakao finns i flera olika former. Det gör frekventa framträdanden som råa kakao nib och finmalt rå kakaopulver. Dessa är vanliga ingredienser i många olika sorter av rå matstänger och kakor som du kan se till salu. Det är också ganska lätt att hitta kakaosmör i sin råa form.

De råa kakao niben används bäst som ett tillägg i raka choklad smoothies eller andra råa veganmat desserter där de kommer att blandas upp. Hela kakaosnibben är mycket svåra att bita på, så de är inte så lätta att äta på egen hand.

Du kan använda rå kakaopulver till desserter, smoothies och andra drycker. Det är mycket användbart när du behöver en konsistens med mindre grittiness än du kan få från att slipa nibben hemma.

Kakaosmöret kan smälta lite i en dehydrator eller i en varm ugn med dörren öppen (för att hålla den under 115 F).

Du kan sedan använda den för att göra raka barer och liknande desserter som kommer att vara fasta vid rumstemperatur. Om du bor i ett varmt klimat kan du också bara sätta det i solen för ett tag tills det mjuktas till den konsistens du behöver.

Är Raw Cacao Healthy?

Det är mycket debatt om näringsvärdet av rå kakao .

Som många råa livsmedel får rå kakao mycket hype för sina magiska näringsegenskaper. Det är ansett för att kunna förbättra hjärtfunktionen, minska stress och till och med sänka kolesterol. Det är dock fortfarande choklad och det finns hälsoproblem med att äta mycket choklad.

Fördelarna med rå kakao är fortfarande ifrågasättande, men det är inte troligt att det är ditt mirakelbota för allt som lider av dig. Det rekommenderas fortfarande att begränsa hur mycket choklad du äter, oavsett om det är rå, mörk, mjölkchoklad eller någon annan sort. Inte desto mindre, om det finns en hälsosammare choklad, är rå kakao det (i måttlighet, förstås).

Matlagning Med Rå Cacao

Vill du försöka använda rå kakao för att göra din egen hemlagad rå vegan choklad godis? Det är enklare än du kanske tror.

En rå chokladskaka är kanske det enklaste stället att börja och det finns många andra råa kakao recept att prova. Om du känner dig särskilt snygg i köket kanske du kanske tänker på att göra hemlagad rå vegansk choklad .

Läs mer om Raw Cacao

Boken "Naked Chocolate" av David Wolfe är en fantastisk läsning för alla som är intresserade av rå kakao. Den innehåller all historia och information som du kan hoppas kunna lära dig om choklad.

Du hittar också dussintals råa choklad recept, inklusive drycker, desserter, hälsosam snacks och rå chokladglass att prova.