Seared kammusslor och räkor med balsamiska jordgubbar

Denna eleganta kammussling och räkor, drizzled med en söt, jordgubbar-smaksatt balsamisk glasyr, smakar som absolut himmel och är perfekt för en romantisk middag för två. Det är så mycket som en bra restaurangupplevelse, du hittar dig själv som vill ringa servitören över så att du kan skicka dina komplimanger till kocken!

Seared kammusslor är mycket imponerande, men så lätt att laga mat du kommer inte tro det tills du gör det själv. Hemligheten är att använda en hetpanna och att inte flytta kammusslorna runt.

Searing räkor är också ett mycket enkelt sätt att få ut mer av sin naturliga sötma. Använd jumbo räkor för denna maträtt, eftersom du vill ha fina köttbitar av räkor att följa med kammusslorna.

Marinera jordgubbarna minst en timme framåt, men flera timmar (upp till åtta) är bättre. Den lilla bitterheten hos arugulaen gör en fin kontrast till skålens söta smaker, men spenat är ett bra alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, rör ihop ättika och socker tills sockret är upplöst. Vik i jordgubbarna, täck och koka i minst en timme. Ta bort från kylskåpet när du är redo att börja laga mat.
  2. Värm extra jungfruolja i en stor stekpanna över medelvärme. Sautera skaloterna tills de mjukade, lägg sedan till bladen och vrid tills de är väl blandade. Koka bara en minut eller två tills alla blad har vissnat men är fortfarande helt gröna. Ta bort gröna ämnen till en sil och håll den varm. (Se kockens anteckningar nedan)
  1. Torka kammusslorna och räkorna väl och strö med det grova saltet . Värm en stekpanna eller sautpanna över medelhög värme tills det är ganska varmt. Lägg till grapfröet eller lätt olivolja, låt oljevärmen ett ögonblick, lägg försiktigt på kammusslor och räkor (det blir viss spattering.)
  2. Låt räkan sära i ca 1 minut per sida tills det bara är ogenomskinligt. Ta bort och håll varma. Flytta inte kammusslorna tills du kan se en brun kant som bildas runt botten (ca 2 till 2 1/2 minuter.) Lyft försiktigt en kammusslor - om ytan har en fin karamelliserad färg, vänd dem över.
  3. Koka i bara en minut tills kammusslorna är fjädrande men inte helt fasta. (Se kockens anteckningar nedan) Ta av kammusslorna och håll varma.
  4. Torka ut pannan, lägg sedan jordgubbarna och vinägerna. Ta bort jordgubbarna efter att de har värmts genom (ca 30 sekunder) och låt balsaminspaken svalna kort tills den är förtjockad till en sirapaktig konsistens.
  5. För att servera, sätt gröna på en tallrik, topp med kammusslor, räkor och jordgubbar, och drizzle balsamisk reduktion över kammusslor och räkor.

Cooks Notes

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 520
Totalt fett 22 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 633 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 12 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)