Göra Marinades Safe

Livsmedelssäkerhet för Basting, Mopping, Sopping eller Serving a Marinade

När du marinerar kött , kanske du vill använda marinaden att basta köttet när det lagar mat eller som sås på färdig maträtt. Men när en marinade eller sås har kommit i kontakt med rå kött är det inte längre säkert att konsumera. Men det betyder inte att du måste kasta den ut när du är klar att marinera. Lär dig det säkra sättet att använda marinaden istället för att kasta den.

Göra Marinade Säker Efter Kontakt Med Kött

Kött och fisk har alla bakterier på sina ytor som har förorenat marinaden när du använder den för att marinera proteinet.

Du kanske tror det eftersom din marinaden har syra eller alkohol i det att det kommer att döda bakterierna. Tyvärr är det inte så. Tillräcklig förorening kvarstår att du kan bli sjuk från en matburna sjukdom om du använder marinaden för bastning eller en doppsås.

Vad som kommer att döda bakterierna och göra det säkert kokar. Detta är ett godkänt förslag enligt Diane Van från USDA-kött- och fjäderfä-hotline på Foodsafety.govs hemsida.

Häll eventuell marinad eller sås som du har använt på rå kött i en kastrull och koka den. Detta måste vara en komplett rullande koka för att säkerställa att alla bakterier dödas. Kom ihåg att matburna bakterier dör vid 165 F (75 C). När marinaden har uppnåtts, ta av från värme och låt svalna.

Marinaden behöver inte svalna helt efter kokning om den ska användas för bastning, eftersom bastor kan appliceras varmt. Nu är din marinade eller sås säker att använda som steksås eller mopp tills du tar bort mat från grillen.

Vissa marinader lider när de kokas

Inte alla marinader tolererar att kokas bra, så smaka din kokta marinaden innan du använder den igen för att se till att smaken inte har förändrats. De flesta marinader kommer inte att påverkas av värmen, men vissa kan utveckla en obehaglig smak. Du kanske vill justera surheten, till exempel.

Dessutom bränner socker vid 265 F (130 C). Om marinaden innehåller socker, undvik en koka i mer än ett par minuter för att förhindra bränning.

Du kan också behöva lägga till ytterligare vätska till marinaden eftersom kokning också minskar och tjocknar vätskan. När du lägger vätskor, inte bara vattna ner det, men lägg till de vätskor som tillverkade marinade till att börja med. Detta bevarar smakerna.

Marinater som kokas för säkerhet kan användas som ingrediens i såser eller ytterligare ingredienser kan tillsättas efter önskemål.

Det säkraste valet

Medan du kanske inte känner rätt om att kasta marinaden, är det det säkraste valet. Det är bättre att kompensera en större mängd marinaden och separera en mängd som du ska använda för att basta eller att göra en sås. Då kommer du inte att frestas att avstå från att koka den, minska koktiden eller ändra smak.