Shashlik

Shashlik är Turk / Ryska typ av kebab. Marinerat skivat lamm, grillat till perfektion, i kombination med grillade grönsaker gör det till den ultimata cookoutmatningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, kombinera lamm, olivolja, citronsaft , peppar, salt och rödpeppar. Låt marinera minst 2 till 3 timmar före matlagning.
  2. Placera marinerat nötkött på spettar (ca 6 kuber per spett). Var noga med att applicera en lätt skikt olja på spett innan du slår på köttet.
  3. Lägg grönsaker på separata spettar, växlande typ av grönsaker. Köttet och grönsakerna kokas på olika spettar eftersom köttet tar längre tid att grilla.
  1. Koka lamm shashlik skewers på grill eller under köttfärs i 10 till 12 minuter, eller tills önskad doneness. Vrid för att garantera jämn matlagning.
  2. Grillgrönsaker för de senaste 5 minuterna av grillning. Sväng. Grönsaken bör vara skarp, men ändå ömtålig. Var försiktig så att du inte överkökar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 602
Totalt fett 49 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)