Vad är en induktionshäll?

När du lagar ditt favoritrecept, kanske det sista i ditt sinne är energieffektivitet. Men att välja en induktionshäll kan inte bara säkerställa en mer exakt värme men kan spara pengar på lång sikt eftersom dina köksredskap får det mesta av värmen i stället för luften runt kakan. En induktionshäll använder ett elektromagnetiskt fält för att värma upp en panna medan du lämnar matlagningsytan svalt för beröring och utan att värma upp köket.

Även high-end gas eller elektriska kakor kan inte göra samma påstående.

Induktion kokkärlseffektivitet

Med induktionskokning värms din panna av ett magnetfält istället för att sitta på en flamma med en gashäll eller på ett element med en elspis. Med en induktionsstovetop värms hela botten av pannan faktiskt upp, och det finns ingen anledning att passa pannan till brännaren.

Induktionskokning är faktiskt 60 procent effektivare än med en gasstovetop. Med en spishäll, värms mycket av flammen faktiskt runt pannan i stället för på kokkärlens botten.

Matlagning på en induktionsstovetop slår en elektrisk stovetop i effektivitetskategorin med cirka 40 procent. Dessutom behöver du inte oroa dig för att värma köket medan du väntar på att elelementet svalnar.

Induktion Kokkärl Säkerhet

Eftersom ytan på en induktionsspis eller kokkärl inte blir varm kan du eller din nyfikna ungare röra den med fingrarna utan att bli bränd.

Detta innebär också att om du stänker sås på matlagningsytan, kommer det inte att brinna, vilket gör rengöringen enklare.

Induktion kokkärl hastighet

Induktionskakor värms snabbare än gas eller el, vilket sparar både energi och tid. En 12 000-BTU-gasbrännare tar 36 minuter att koka 5 liter vatten, men en 1 800 watt induktionshäll eller värmeelement kommer att koka samma 5 gallon på bara 22 minuter.

Om du undrar, är en watt lika med 3,4 BTU, så även i absoluta tal är induktionen ännu snabbare. Dessutom svarar induktionskokare omedelbart till temperaturjusteringar, så när du sänker värmen ser du resultaten direkt - precis som med ett gasområde.

Induktion kokkärl krav

Induktionskaket kan endast användas med köksredskap som är gjord av järnmetaller som stål eller gjutjärn. Aluminium köksredskap fungerar inte, inte heller glas eller keramik. Här är ett enkelt test för att se om din köksredskap är induktionskompatibel : Om en magnet sticker på den, kommer den att fungera med en induktionskamin.

Induktionskokare

Induktionskokare finns i bänkskivor som gör att du kan laga mat med olika pottstorlekar. De flesta enheter har säkerhetsfunktioner så att de stängs av om en pan inte är närvarande eller om panelen är tom. Vissa ger även brännarljus som simulerar det glöd som kommer med gasbrännare. Inmatningsenheter (som installeras direkt i bänkskivan) och inskjutningsenheter (med inbyggd ugn) är också tillgängliga.

Du kan uppleva stickerchock ursprungligen, men du kommer att få tillbaka det över din apparatets livslängd i energibesparingar.