Vad är en dubbelkokare?

En dubbelkokare är ett köksredskap som används för att applicera mild värme på spisen, för känsliga uppgifter som att göra hollandaise sås , smält choklad eller förbereda vaniljer som creme anglaise .

Varför använda en dubbelpanna?

Teorin bakom en dubbelkedja är att du ibland vill värma något, men mycket försiktigt. När du gör hollandaise sås vill du värma äggulorna någonsin så lite.

Detta förbättrar deras förmåga att bilda en emulsion . Om du värmer dem för mycket, kommer de faktiskt att förlora sina emulgerande egenskaper, och om du verkligen får dem för heta, kommer proteinerna att curdle och du kommer sluta göra äggröra.

På samma sätt kan du, när du smälter choklad, värma det direkt, påverka dess konsistens, vilket återigen har att göra med det faktum att choklad är en emulsion av kakaofasta ämnen, fett och socker.

Hur använder du en dubbelpanna?

Med en dubbelpanna, istället för ingredienserna som går i en panna på spisen direkt över en värmekälla, tar vi lite vatten till en simma i en kruka och passar sedan ett glas eller en metallskål över krukans topp. Ångan från det kokande vattnet värmer innehållet i skålen.

När du gör det, se till att skålens botten inte kommer i kontakt med det kokande vattnet. Det bör finnas ett mellanrum mellan vattnet och botten av skålen. Underfyll inte potten, för om allt vatten kokar bort, kommer du bara att värma en torr pan som kan skada den.

Hur ska jag få / göra en dubbelkedjekonfiguration?

Du kan köpa en dedikerad dubbelpanna insats, som i grunden är en metallkolare utan några hål i den. Den har ett handtag, och skålen är avsmalnande så att den passar över många olika storlekar av pannor, och det har tunna för att göra hällning enklare.

Du kan också få en dubbel panna uppsättning, där du får potten och en platta insats som passar in i den, tillsammans med ett lock som passar både pott och insats.

Du kan till och med använda en mindre kruka som passar in i den större underen, men det kan vara besvärligt eftersom du måste hålla den övre potten stadigt så att den inte lutar över och lämnar dig bara en hand för att göra allt annat. Det kommer dock att fungera i en nypa, och de köpta alternativen är bra, men om du redan har en kruka och ett rostfritt stål eller en glasskål, så är det verkligen allt du behöver.