Hur man rengör gjutjärnspanna

Rengöra ditt gjutjärnspanna i tre enkla steg

Den största utmaningen med gjutjärnspannor rensar dem ordentligt så att de inte förlorar sin krydda och utvecklar rost. Kryddor hänvisar till ett lager av olja som har kokats i järnsporerna och förhindrar att gjutjärnet rostar. Kryddor förhindrar också att mat stannar på pannan.

Så här är stegen för rengöring av gjutjärnspannan efter att du har använt den:

  1. Först, låt pannan svalna. Skrapa ut stora bitar matlagad mat. Om saker är verkligen bakade på, koka lite vatten i pannan för att lossa det.

  1. Använd nu en stivborst borste eller skrubber, skruva ut pannan med en mild tvål och varmt vatten. Många människor kommer att berätta att du inte använder tvål eftersom de är rädda för att tvålen kommer att lösa upp din smak. Problemet är att det finns en skillnad mellan kryddor och fett. Du vill inte lämna ett lager av fett på pannan, eftersom det så småningom blir svagt och gör din mat smaklig dålig. Så använd en mild tvål. du kommer bli glad att du gjorde det.

  2. Skölj pannan noggrant, torka den med en ren köksduk (matlagningsytan och undersidan) och sätt den på spisen. Värm upp det i bara en minut och häll lite matolja på pannan. En droppe kvarts storlek är gott. Använd nu en köksduk för att gnugga den oljan över hela pannans yta. Ta det in i hörnen och upp sidorna också. Jag rekommenderar inte att du använder en pappershandduk för det här eftersom du kan lämna mycket små pappersfibrer över skillnaden.

Så det är det. Tvätta, torka och olja. Följ dessa enkla steg och din gjutjärnspanna kommer att ge dig många års användning.

Se även: Matlagning med gjutjärnspanna