Vad är en Delmonico Steak?

Termen Delmonico stek kan innebära många saker för många människor, och det finns en liten överenskommelse om exakt vilken stek som den korrekt hänvisar till. Faktum är att det enda som människor verkar vara överens om är att det heter Delmonico, ett stekhus i New York där det sägs ha sitt ursprung.

[Se även: Vad är det bästa biff? ]

Tyvärr kan ingen säkert säga exakt vilken köttdel av kött Delmonico som serverades när den skapade Delmonico-biffen, eftersom den ursprungliga restaurangen öppnade 1837 och stängdes 1917, så det finns ingen som kommer ihåg.

Som sådan kan varken slaktare eller kockar eller stekafrikosados ​​ensamma komma överens om huruvida en Delmonico-stek ska vara utbenad eller inbenad. Och det är ännu mindre överens om exakt vilken skära av nötkött det ska göras från.

Denna osäkerhet har lett till en form av frihet för alla, där någon med förkläde och ett par tang kan hävda att deras biff är den autentiska Delmonico. Och vem ska stoppa dem? Det finns ingen kulinarisk polis.

Vissa säger att en Delmonico är en mindre version av en T-bone biff. Andra insisterar på att det är en benfri (eller benfri) ribeye-biff , eller kanske en biffskiva, som kan vara utbenad, eller den kan vara inbenad.

Delmonico Steaks är stora

På sin mest grundläggande är dock en Delmonico biff en stor biff - eventuellt upp till två tum tjock. Och det borde vara en mycket högkvalitativ köttbit med mycket marmorering .

När allt kommer omkring, om du ska äta en stor biff, borde det vara bra.

Vidare kommer en Delmonico Steak-behov från någonstans i ribben eller den korta delen av nötköttet. Några beskrivningar av Delmonico-biffen visar den som en mindre version av en T-bone biff .

Delmonico Steaks är anbud

Så vi har ett mysterium. Vi vet att Delmonico är ett ömt skära av kött, som bör kokas snabbt med torrvärmeberedningsmetoder som att grilla och grilla.

(Se även: Hur man lagar en biff .)

Som det händer är det en allt vanligare praxis bland slaktare att ta chuck eye steaks, knyta upp dem med sträng och kalla dem Delmonico Steaks . Vilket är ungefär som att ta en Chevy, skicka den genom biltvätten och kalla den en Cadillac.

Anledningen till slaktare kan komma undan med detta i första hand på grund av det faktum att det inte finns någon strikt definition av ordet "Delmonico". Att använda en semantisk smutthål för att dra nytta av intet ont anande kunder är dock inte något som en bra slaktare borde göra.

I slutändan är Delmonico-biffen lika mycket myt som det är en särskild bit av biff. I grund och botten, om det är en tjock, bra kvalitet biff från ribben eller kortlänken, kan du kalla det en Delmonico.

För vad det är värt, finns det fortfarande en Delmonico restaurang i New York City (om än med olika ägare och på en annan plats), och på deras meny är Delmonico Steak en benfri ribeye.