Vår Minestrone Med Kyckling Köttbullar

Du vet att våren är i luften när det finns färska gröna grönsaker som översvämmer tillbaka till marknaderna. Och medan sakerna kan värmas upp är nätterna fortfarande kyliga. Det är då den här läckra magsuppvärmande vårminestrone-soppen kommer till nytta. Mellan de färska och ljusa smakerna av citrongräs, asparges och edamam och de starka kycklingbettbollarna är denna vårsoppa en underbar, fyllig och komplett måltid som värmer din själ.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt marken kyckling i en skål. Trimma och gräva de gröna lökarna - vita, ljusgröna och mörkgröna delar - och lägg dem till kycklingen.
  2. Dra persiljan löv av stjälkarna. Haka av bladen och lägg dem till kycklingen. Tillsätt 1/2 tsk salt till kycklingen.
  3. Bland kycklingen med allt annat till en jämn blandning. Med fuktiga händer formar och rullar små köttbullar - ca 2 teskedar vardera. Sätt köttbullarna på en tallrik, täck och koka i minst 30 minuter och upp till över natten.
  1. Koka en koka vatten. Tillsätt tillräckligt med salt för att smaka så salt som havet. Tillsätt köttbullarna och låt dem simma tills de kokas igenom, 3 till 5 minuter. Lyft ut med en skivad sked och sätt på en tallrik.
  2. Koka upp vattnet och koka pasta tills det är ömt till biten. Töm och lägg åt sidan.
  3. Ta kycklingbuljongen till en simmer. Om du använder citrongräs, trimma duken och skär i 4 eller 5 stora bitar. Lägg dem till buljongen när det gäller en simmer.
  4. Samtidigt trimma sparrisen (du kan skala det , men snappar det är mycket snabbare och perfekt bra för denna applikation) och skär den i 1-tums bitar.
  5. Tillsätt sparrisen i den kokande kycklingsbuljongen, tillsammans med ärterna och edamamen. Koka tills grönsakerna är ömma, 3 till 5 minuter.
  6. Lägg till kycklingbettbullarna, pastaen och spenatbladet. Koka tills spenaten är viskad och köttbullarna och pastaen värms upp i ca 3 minuter. Servera varmt.

Tillägg och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 661
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 1 502 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 11 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)