Kärnmjölk Pound Cake

Denna klassiska kärnmjölkskaka kan bakas i en rörkaka eller Bundt pan. Kakan gör en utsökt bas för färska bär eller en dessertsås. Eller använd den för att göra pundskaka franska toast !

Kärnmjölk ger kakan sin fantastiska fuktiga och ömma konsistens, och det bidrar till förhöjningen. För att göra en perfekt pund kaka, se expert tips under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. Generöst smör och mjöl en 10-tums rörkaka pan eller Bundt kaka pan. Se till att du får alla skarvar och vallar i en Bundt-kakspanna.
  3. I en blandningsskål med en elektrisk mixer, slå smöret och sockret ihop tills ljus i färg och fluffig, ca 4 minuter. Luften inkorporerad i smöret och sockret är viktigt för pundskakans ljushet, så skimp inte på tiden.
  1. Tillsätt äggen en åt gången, blanda tills de är smidiga efter varje tillägg. Blanda vanilj och mandel extrakt.
  2. I en skål kombinerar mjöl med salt och läsk. blanda noga med en sked eller visp.
  3. Till den våta blandningen tillsättes en tredjedel av mjölblandningen och hälften av kärnmjölken. blanda väl. Upprepa med en tredjedel av mjölblandningen och kvarvarande kärnmjölk; blanda väl. Blanda kvarvarande mjölblandningen i smeten.
  4. Sked smeten i den tillagade bakpannan. Baka i ca 85 till 90 minuter, eller tills kakttester görs. En tandpetare som sätts in i mitten ska komma ut ren och kakan drar bort från paneldisplayen när den är klar.
  5. Kyl kakan i pannan i 10 minuter; försiktigt invertera den på en kylhylla för att svalna helt.
  6. Sifta konfektyrsocker över toppen av den kylda tårtan eller servera den med frukt eller citronsås .

Expert tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 375
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 89 mg
Natrium 397 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)