Kahlua Bowl Cake and Variations

Denna populära efterrätt är skiktad med chokladkaka, Kahlua, pudding och vispaddling. Lägg till skivade jordgubbar eller bananer i lagren eller lägg det med annat godis eller nötter och riven choklad. En läsare lade till en burk med körsbärspai att göra den till en "Black Forest" skålkaka. En annan läsare hoppade över likören och använde starkt svart kaffe på sin plats.

Det är en stor kyld dessert för sommarmånaderna , och det kan avnjutas när som helst på året. Baksida det för en Halloween bash eller julfest.

Kakan är alltid festen, och det är väldigt lätt att förbereda och baka. Använd en chokladkaka mix kaka eller använd ett hemlagat tårta recept. Den bakade kakan skärs i kuber och sedan monteras den i en stor skål med pudding, kaffelikör, piskad topp och godis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en chokladkaka mix eller ett recept på en hemlagad tårta, förbereda och baka kakan i en 9-by-13-by-2-tums bakpanna.
  2. Förbered pudding med mjölk enligt förpackningsanvisningarna.
  3. Kyl den bakade kakan på ett ställ.
  4. Skär kakan i kuber.
  5. Lägg hälften av tårtbitarna i en 2-kvarts skål.
  6. Dusta hälften av Kahlua över kakorna.
  7. Sprid hälften av den färdiga pudding över kakan och Kahlua-skiktet och sprid sedan halva piskad pudding över pudding.
  1. Upprepa lagren och bräcka sedan Skor baren och sprinkla bitarna över toppen.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 749
Totalt fett 51 g
Mättat fett 31 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 39 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 13 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)