Japansk Cream Stew med Kyckling och Broccoli Recept

Cream stew är en populär japansk maträtt som ofta serveras hemma, liksom familjen restauranger och kaféer. I japansk mat anses en gräddgryta "yoshoku" som refererar till en stil av västerländsk mat som har anpassats med en unik japansk vridning.

Japansk gräddgryta karakteriseras av en kräm- eller mjölkbaserad buljong som är något tjockare och innehåller traditionella proteiner som kyckling eller fläsk. Andra proteiner som kan inkluderas är fisk (vit fisk eller lax) eller skaldjur (räkor) och grönsaker . Vanligen använda grönsaker är potatis, morötter och lök. Broccoli och svamp är också populära tillägg till japansk gräddgryta.

Hemlagad gräddgryta kan enkelt göras från början med hjälp av receptet nedan; Det kan dock göras med något märke av cream stew roux som är förberedd och tillgänglig i japanska livsmedelsbutiker.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Säsong kyckling med salt och peppar.
 2. Värm olivoljan i en djup gryta potten över medelhög värme och saut kycklingen tills den är brunad.
 3. Tillsätt lök och saut på medium värme tills mjukt och genomskinligt. Tillsätt morot och potatis och rör stek snabbt.
 4. Häll 2 1/2 koppar vatten i pannan med grönsakerna och koka.
 5. Minska värmen till låg och lägg till consomme (eller bullion) kuber. Simma tills morötter och potatis mjukas.
 1. Under tiden, i en separat kastrull gör den vita såsen. Smält smör på låg värme och rör om mjöl. Koka mjölet tills det bubblor, se till att blanda bra kontinuerligt.
 2. Häll mjölk i mjölblandningen och koka på medium värme, rör om snabbt tills det börjar tjockna något. Minska värmen till låg och koka tills såsen är tjock, var noga med att rör om hela tiden. Stäng av värmen och lägg åt den vita såsen.
 3. Ta i en liten skål cirka 1/3 kopp soppbuljong från kyckling- och grönsaksgrytan och blanda med gräddeost tills den smälter.
 4. Därefter tillsätt flödesost och soppbuljongblandning tillbaka i grytan.
 5. Tillsätt den vita såsen till grytan och rör lätt.
 6. Tillsätt broccoli och låt i ca 5 minuter på medium värme. Ta bort från värme och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1373
Totalt fett 71 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 355 mg
Natrium 896 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 10 g
Protein 113 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)