Tyska Karamellisierten Zwiebeln Recept

Karamellerade lökar med citron, eller Karamellisierten Zwiebeln mit Zitrone på tyska, gör ett bra kryddor för en stek, ovanpå äggröra eller över toast. Skillnaden från vanliga karamelliserade lökar är tillsatsen av citronsaft och balsamvinäger i detta recept.

Denna läckra och lite söta behandling kan göras på en långsam dag och kylas i upp till en vecka för att användas i vilken maträtt du gillar. De tar ett tag att förbereda sig, eftersom de är lagade låga och långsamma, men är låga underhållsbehov, kräver en rörelse då och då och lätt att göra.

Den bästa lökan att använda för detta projekt är den grundläggande gula löken som vanligtvis finns i mataffären. Vita lök kommer också att fungera. Söta lökar (som Maui lök, Walla Wallas eller Vidalias) verkar vara ett bra alternativ men bäst för korta matlagningstider eller rå ätning. Röda lök kan karamelliseras och ha en intressant färg, men den gula lökan är kung.

Gör karamelliserade lök i förväg och ät dem kallt eller uppvärmt med många rätter. Prova caramelized lök som en sida till fläskbröd eller på toppen av toast med Gruyère smält på toppen. Eller använd karamelliserad lök ovanpå hamburgare, bratwurst , mosade grönsaker , biffar eller i soppa, gratiner eller lökpies .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm 1 msk canolaolja i en stekpanna, sätt i 4 koppar skivad lök och sauté i några minuter, täck sedan pannan, sätt ner värmen och koka i ca 20 minuter, rör om flera gånger.
  2. Avlägsna locket, tillsätt 1 msk balsamvinäger och 1/2 tsk salt och koka tills löken är färdig enligt dina önskemål.
  3. Lägg till 2 msk citronsaft och 1 msk sötningsmedel som valts (agave nektar, socker, honung) och laga i 2 till 3 minuter.
  1. Avlägsna från värme och rör om 1 tsk citronskal.
  2. Servera varma eller kalla. Kan kylas i en vecka.

Mer tyska recept med karamelliserade lökar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 112
Totalt fett 4 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)