Easy Caribbean Alcapurrias

En favorit aptitretare i Karibien, receptet för alcapurrias är att följa, så alla kan göra dem hemma. Dessa läckra läckerheter är bifffrysta friterar i form av en råtta yautia (tarotrot) och gröna bananer.

Leverantörer säljer alcapurrias på gatan sida står och grillar över de karibiska öarna, även om de är mest kända som en Puerto Ricansk mat. Du kan enkelt ändra upp receptet genom att använda mark kyckling, kalkon eller fläsk eller genom att använda ett varierande ditt sofrito recept . För en lyxversion fyller du alcapurrierna med kubansk picadillo , en kryddad tomatsmakad nötkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Masa

 1. Skala de gröna bananerna och skal och tvätta yautías. Placera båda i en skål med kallt saltat vatten.
 2. Ta bort bananer och yautías från vattnet och rist dem i en medium skål. För att underlätta det kan du också använda en matprocessor.
 3. Tillsätt salt och blanda väl. Avsätta.

Gör fyllningen

 1. I en djup gryta eller stekpanna, bruna nötköttet. Töm av fettet.
 2. Tillsätt sofrito, alcaparrado-blandning och salt och peppar efter smak.
 1. Koka upptäckt i 5 minuter.
 2. Avlägsnas från värme och låt svalna i några minuter.

Stek på Alcapurrias

 1. På ett stycke vaxat papper sprid ut 1 till 2 matskedar av masa-blandningen och gör en grundbrunn i mitten. Du kan också använda handflatan i stället för vaxat papper.
 2. Lägg 1 till 2 teskedar av påfyllningen i brunnen och täck den med lite mer masa-blandning. Använd baksidan av en sked för att släta masa runt fyllningen så att inget kött visas. Du kan frysa alcapurrierna vid denna tidpunkt om du vill steka och äta dem senare.
 3. I en frityrgryta eller friterpanna, värma tillräckligt med olja för att täcka alcapurrierna när du steker. Oljan bör värmas till ca 360 F.
 4. Lägg till alcapurrias, var försiktig så att du inte stänker oljan eller folkmassan friteraren. Stek till crispy och golden, från 5 till 7 minuter.
 5. Tappa alcapurrierna på pappershanddukar och låt dem svalna innan de äts.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 894 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)