Tyska Deep Dish Lök Pie Recept

Denna härliga tyska lökkaka eller Zwiebelkuchen mötte Hefeteig är fylld med underbara karamelliserade lökar och är en underbar höst eller kallt väderrätt.

Den huvudsakliga fyllningsingrediensen är lök, såsom anges, liksom förslag till valfria tillsatser av karväda och / eller bacon. Denna paj skiljer sig från quiche eftersom den är bakad i en jäst deg, som pizza.

Denna deig- och lökkombination är speciellt smaklig eftersom den magra degen blir krispig i ugnen och överväger inte påfyllningarna.

Detta krispiga, smakrika recept kommer snabbt att bli en familjens favorit.

Redigerad av Lora Wiley-Lennartz

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Börja med att göra degen. Jag föredrar att blanda omedelbart jäst och salt i mjölet och tillsätt sedan varmt vatten och blanda tills en smidig deg bildar, men gör det som du vill bäst.

  Tyskarna börjar ofta med att smälta jästen till en depression i mjölet, tillsätta vätskan och blanda lätt, sprinkla med mjöl och prova jäst på så sätt.

  Du kan också prova jäst separat genom att lösa i det ljummet vattnet med en nypa socker. Det tar 10-20 minuter för bubblor att bildas.
 1. Efter degen är mjuk och elastisk, formar den i en boll, olja ytan och låt den stiga upp i en skål täckt med en ren diskduk på en varm plats tills det fördubblats, ca 1 timme.
 2. Medan degen stiger, gör lökfyllningen. Haka löken vertikalt eller i mindre bitar om du föredrar det.
 3. Värm två matskedar oljan och matskedet av osaltat smör i en stor panna, lägg löken och sauté över medium värme, tillsätt olja som behövs för att belägga alla lökar. Strö över sockret över toppen. Koka i ca 20 minuter eller så. Ta bort från värme efter att löken har brunat och karamelliserat.

Obs! Du kan också börja med 4 skivor bacon, kubad och brunad. Ta bort bacon och tillsätt lök till baconfett. Lägg inte till så mycket salt i den slutliga skålen.

 1. Förvärm ugnen till 350 grader F.
 2. Blanda krämerna, saltet och äggen för att bilda en vaniljbas. Du kan lägga till nybakad muskotnöt eller peppar i mixen om du vill.
 3. Pressa degen i en 11-tums, smörgad vårformspanna eller in i en smörgås 11 x 13-tums bakfat, vilket är säker på att bilda höga sidor.
 4. Fördela löken över degen. Strö med karvägen och kokt bacon. Häll vanilten över toppen och luta för att fördela jämnt.
 5. Placera i ugnen och baka i 40 minuter eller tills custard är inställd och jästdeg är brunad.
 6. Ta ur ugnen och servera varm.

(Ta en idé från en populär pizza-kedja och avsluta tjockskorpan med smör och honung efter att ha ätit påfyllningen.)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 161 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)