Boneless Top Sirloin Roast Recept

Detta recept kommer till oss från "Sunday Roasts" av Betty Rosbottom. Studsad med vitlök och kryddat med en enkel gnidning, är den här benfria stekrörsbrunen brunad och placeras sedan i ugnen tillsammans med en separat bricka med röda lökkiljar och cremini- svampar.

När det serveras, skäms biffskivorna med en panssås och kan toppas med tunna skivor blåost, men det är helt valfritt enligt min mening. Du bör omge det med rostade grönsaker . Denna stek behöver bara 1 timme i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Köpa rosten

Fråga din slaktare för en rostskärning från den övre delen av lårbenet. Dessa är mer ömma och ibland benämns " skedar ".

Förbereda grillen

  1. Torka torrt med pappershanddukar. Använd en skarp paringskniv, gör slitsar över hela ytan av stekan och sätt in vitlökslingorna.
  2. I en liten skål, blanda timjan, 1 1/2 tsk kosher salt, 1/2 tesked peppar och 3 matskedar oljan. Pensla denna blandning på alla sidor av grillat.
  1. Stekten kan beredas 1 dag framåt. Täck och kyl. Häll till rumstemperatur i 30 minuter innan du fortsätter.

Tillaga av grillen

  1. Ordna ett rack i mittläget i ugnen och ett annat i ett lägre läge och värm ugnen till 450 grader.
  2. Lätt olja botten av ett medium, flamskyddad stekpanna och stå på steken, fettsidan uppåt, i mitten av pannan. Denna speciella skär av nötkött spetsar ibland som det stekar. För att förhindra detta, använd ett rostningsställ med sidor som du kan justera för att städa köttet. Skaka köttet i 15 minuter.
  3. Medan köttet rostar, förbereda lök och svamp. Olja en stor, rimmad bakplåt generöst. Skala löken och skära dem i kilar 3/4 tum tjocka och lämna rotändarna intakta. Ordna löken på hälften av bakplåten och svampen i den andra hälften och drizzle både med kvarvarande 1/2 kopp olivolja. Kasta grönsakerna lätta att belägga väl, tillsätt mer olja om det behövs. Salt och peppar grönsakerna.
  4. När köttet har rostats i 15 minuter måste du minska värmen till 350 grader och placera pannan med grönsakerna på den nedre hyllan. Fortsätt att steka nötköttet tills en snabbläsare termometer infördes i mitten av köttregistren 130 till 135 grader, ca 50 till 60 minuter. Rosta grönsakerna, rör om var 15: e minut, tills det är något brunt och förkolat runt kanterna, i 50 till 60 minuter.
  5. När du är färdig, överför grillen till ett skärbräda och låt vila i 20 minuter, löst täckt. Om grönsakerna inte är färdiga när grillen är, bör du fortsätta rosta några minuter mer, kontrollera varje 5 minuter tills det är klart. Ta bort grönsakerna och tält dem med folie för att hålla varma.
  1. Skumma bort och släng eventuellt fett i stekpannan. Placera pannan över medelhög värme och lägg till buljongen och vinet. Skrapa några bruna bitar på botten av pannan i vätskorna med en trådvisp. Blanda till en simmer och minska med hälften. Snurra sedan i smöret. Smaka med salt och peppar.
  2. Skär steken, tvärs mot kornet, i skivor 1/4 tum tjock och ordna på en serveringsfat. Garnera fatet med buketter av vattenkryddor och omslut köttet med lök och svamp. Dryck det skivade köttet med en sås och passera extra sås separat. Översta varje servering med en tunn skiva blå ost (tillval).

Returspets: Skivad nötkött är gott i smörgåsar med gott bondebröd eller en baguette. Slakta lite Dijon senap på brödet, toppa med kvarstekt rostbiff, smula eventuell kvarvarande blåost över, och lägg till några vattenkryddstrådar eller några arugula eller spenatbladen plus några skivade tomater.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 651
Totalt fett 34 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 491 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)