Tyska Svamp Recept

Maten står på tyska mässor har många bra rätter som svamp med vitlöksås eller Marktchampignons i Knoblauchsosse (bokstavligen "marknaden svamp i vitlöksås"). Många vill återskapa dem hemma, och de är lätta!

Det franska inflytandet på tysk mat kan ses i namnet på denna maträtt - mushrooms är det franska ordet för "svamp". Om du någonsin har besökt Tyskland och ätit på dessa mässor, vill du prova detta recept.

Vilda svampar rinner i Tysklands frodiga skogar. Om du bestämmer dig för att göra lite förfölja, behåll dessa svampar tips och varningar i åtanke .

Traditionellt är detta recept gjord med knappsampor, men du kan experimentera med Pfifferlinge (kantareller), eller en blandning av flera olika svampar. Morels skulle vara perfekt på våren.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör 1 pund liten knappsvamp. Om de är stora, halvera dem eller kvarts dem (som på bilden).
  2. Smält 1 msk smör i en stekpanna och värm 1 matskedolja med den. Tillsätt svampen och sauté tills svampen är brunad och krympt.
  3. Gör såsen: medan svampen lagar mat, i en mindre stekpanna, värm 1 matsked smör och koka 1/2 kopp finhackad lök tills den bara börjar bli brun. Tillsätt 1 till 2 nötkött malet vitlök och sauté i 1 minut.
  1. Rör om 1 kopp tung grädde och koka upp den. Koka tills det är något reducerat och tjockt. Rör om 3 msk hackad persilja, 1/2 tesked citronpeppar, 1/4 tesked salt eller smaka och några droppar Worcestershire sås att smaka.
  2. Servera sås med sauterade svampar, uppvärm om nödvändigt.