Tyska Bienenstich Kuchen (Bee Sting Cake)

Denna underbara framställning av bietstingkaka, eller bienenstich kuchen , är en jästhöjd tårta bakad i en amerikansk 13x9-tums pan, sedan delad och fylld med en konditorivaror och vispadgräddeblandning.

Alla ingredienser finns i amerikanska stormarknader, vilket gör det till en tysk tårta som är lätt att sätta ihop.

Den här kakan tar ungefär 1 1/2 timmar total hands-on tid, 50 minuter att baka och några timmar för att kyla konditorivaror och kyla kakan. För att göra saker lite enklare kan du göra kakan och / eller fyllningen dagen innan du monterar den.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör bakverkkrämen

 1. I en medelstora kastrull över medium låg värme, kombinera halv och häl med 1/2 kopp socker och vanilj omrörning ständigt för att lösa upp socker.
 2. I en liten skål, vispa ihop 2 ägg och äggula med 3 matskedar mjöl och 1/4 tesked salt tills det är smidigt.
 3. Blanda äggblandningen genom att lägga 1/4 till 1/2 kopp varm halv och en halv blandning till ägget, vispa hela tiden. Rör sedan äggblandningen i resten av halv och halv i kastrullen i en tunn ström och visp hela tiden.
 1. Håll omrörningen tills blandningen börjar tjockna men låt den inte koka. När det är tjockt nog att täcka baksidan av en sked, avlägsna från värme, häll i en skål som har satts på toppen av en skål isbitar. Rör flera gånger.
 2. Placera plastpåse över konditorflödet så att det rör ytan för att förhindra att huden bildas.
 3. När konditoriväskan har svalnat, ta av det från isbadet och förvara det i kylskåpet tills det är klart att montera.
 4. Oroa dig inte, du kommer att införliva 1 kopp tung piskad kräm i den kalla bakverkskräm precis innan du monterar kakan.

Gör kakdeggen

 1. I en stor skål, vispa ihop omedelbar jäst och mjöl.
 2. I en mikrovågssäker skål, värm 7 1/2 matsked smör med 2 1/2 matsked honung tills det bara smält. Rör i ljummet mjölk, tillsätt 1 ägg, 1/2 tsk salt och vispa väl. Denna blandning bör ha en temperatur av 100 F / 38 C.
 3. Tillsätt vätskor till skålen med mjöl och blanda på lågt i en stativblandare (eller med en träsked) tills det är en skagig degform.
 4. Knippa tills degen blir jämn och smidig och kommer bort från skålen. Forma deg i en boll, olja ytan och placera i en ren skål. Skydda med en ren trasa eller plastfolie och låt upp i en varm plats i 40 minuter till en timme eller tills den fördubblats i bulk.

Gör Almond Topping

 1. Under tiden gör du mandeltoppet genom att placera 1/4 kopp socker, 1/2 kopp honung och 9 msk smör i en liten kastrull.
 2. Värm och rör om tills socker upplöses och blandningen kokar. Fortsätt koka i flera minuter, omrör hela tiden så att den inte brinner.
 1. Tillsätt mandel och 1/2 tsk vanilj extrakt, omrörning till kappa. Avlägsna från värme och kyla till ljummet.

Baka kakan

 1. Värm ugnen till 350 F. Beläggning 13 x 9 tums pan med matlagningsspray.
 2. Rul upp risen i en 13 x 9 tum rektangel. Placera degen i pannan, tryck på kanterna och gör kanterna något högre än mitten.
 3. Sprid den ljummet mandel toppade jämnt över degen.
 4. Baka 45 till 50 minuter. Testa för doneness med en tandpetare. Avlägsna från ugnen och låt kakan svalna helt och ta sedan av hela kakan, försiktigt med 2 spatler, till en pappersbelagd yta eller skärbräda .

Montera kakan

 1. Piska 1 kopp tung piskad grädde tills det är väldigt styvt, men sluta piska innan det blir klumpigt och börjar bli smör.
 2. Rör 1/3 av den visade grädden i den kalla bakverkkrämen för att lätta den och vrid försiktigt resten i konditorivädret och försök att inte volymen sönderdelas.
 3. Skär tårtan horisontellt hela vägen genom att använda en serrated kniv. Ta bort den övre halvan och lägg åt sidan.
 4. Sprid alla konditorier över botten av kakan. Placera överst på baksidan på kakan.
 5. Vid denna tidpunkt kan du servera omedelbart eller placera i kylskåpet, vilket hjälper dig att sätta upp konditorivaror.

Obs! Om din konditorivaror är för lös kan du frysa hela kakan, klippa den frusen, plåta den och låt den tina eller tjäna som en glasskaka (inte traditionell men mycket smaskig).