Sichuan Green Bean Recipes

Szechuan gröna bönor är också kända som Sichuan torra stekt gröna bönor (干 煸 四季豆, Gan Bian Si Ji Dou). Denna maträtt är väldigt populär både i väst och öst och det intressanta är att flertalet engelska recept gillar att göra en "vegetarisk" version av denna maträtt, men om du söker efter denna maträtt på kinesiska innehåller 99% av recepten fläskkött .

I denna artikel bestämde jag mig för att inkludera den tidigare kinesiska livsmedelsexpertens recept men också min version av denna läckra, enkla och snabba maträtt. Det äkta sättet att äta denna maträtt är med hakat och bönor vilket gör detta till ett perfekt nattnättersmiddagsrecept. Allt du behöver göra är att laga maträtten, servera med lite hett ris och du har en maträtt som är läcker, billig och full av näring. Perfekt eller en arbetande mamma som jag.

Jag gillar att använda både färsk och torkad chili för att laga maträtten men du behöver inte använda två olika sorters chili. Anledningen till att jag använder två typer av chili är jag som en kombination av kryddiga smaker och personligen gillar jag min mat verkligen ganska kryddig men om du inte kan du använda mindre chili eller bara lämna dem helt. Som med mycket östlig matlagning behöver du inte hålla fast vid recepten, men denna mat smakar bättre med.

En annan intressant ingrediens som jag använde i mitt recept är "Tianjin konserverad grönsak". Denna konserverade grönsak består av finhackad Tianjiankål. Det smakar ganska salt, så det är bättre att lägga till det i din maträtt först och kolla sedan krydda efteråt. Men denna ingrediens är också valfri.

Se till att du tvättar och dränerar de gröna bönorna före matlagning så att du kan bli av med så mycket vatten som du kan. Du måste bli av med vattnet så att när du friterar maträtten kommer du inte att ha för mycket oljestänk eller till och med oljepoppar. Vänligen kolla på artikeln " Stekt kokteknik i kinesisk matlagning " innan du börjar om du inte är bekant med hur du friterar.

Redigerad av Liv Wan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Recept 1 Procedurer:

 1. Tvätta och töm de gröna bönorna och se till att du blir av med så mycket vatten som du kan.
 2. Marinade fläskköttet med all ingrediens på listan och lämna till marinaden i 15 minuter.
 3. Värm upp 3 koppar olja i en wok och fritera de gröna bönorna tills de ser skrynkliga och torra ut. Det tar cirka 5-7 minuter. Ta ut de gröna bönorna och dränera oljan. Du kan använda en kolv eller placera på några lakan pappershandduk för att tömma oljan. Lämna åt sidan. Ta bort oljan från wok men lämna ca 1 matsked olja i wok.
 1. Värm upp wok igen och rör stek chili, ingefära och vitlök först tills aromen kommer ut.
 2. Tillsätt torkade räkor och konserverad grönsak i steg 4 och rör om i 10 sekunder.
 3. Tillsätt fläskkött och rör-stek tills fläskköttet nästan kokas
 4. Tillsätt gröna bönor i steg 6 och rör om i ytterligare 30 sekunder.
 5. Kontrollera smaken och tillsätt kryddor om det behövs. Servera med lite kokt ris och servera varmt.

Förberedelsestid: 5 minuter

Marinade Tid: 15 minuter

Koktid: 20-25 minuter (inklusive tiden att steka de gröna bönorna)

Serveras 4 personer

Recept 2 Procedurer:

 1. Tvätta de långa bönorna, dränera noggrant och trimma toppar och bottnar.
 2. Skär de långa bönorna på diagonalen i skivor ca 2 tum långa.
 3. Hacka vitlök, ingefära och vit del av scallionsna.
 4. Värm 1 matsked olja över medium värme. Tillsätt de långa bönorna och rör stek tills de börjar shrink eller "pucker" och bli brun (5-7 minuter). Ta bort de långa bönorna och dränera dem i en kolv eller på pappershanddukar.
 5. Värm 1 matskedolja i woken på hög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och scallions.
 6. Rörsteg i några sekunder, tillsätt sedan chilipastaen och rör om i några sekunder tills det är aromatiskt.
 7. Lägg till de långa bönorna och de övriga ingredienserna. Blanda och servera.

Förberedelsetid: 10 minuter

Koktid: 10 minuter