Tips för att hålla långsam spisspanna under kontroll

Slowcooker Tips för att laga mat

Om du någonsin undrat vad den rekommenderade fyllningsnivån är för långsamma kokar och crockpots skulle du inte vara ensam. Fyllningsnivån ändras för varje recept , så det kan inte finnas någon specifik fyllnadsnivå att följa. Du kommer att behöva justera matnivån i grund och botten genom försök och fel eller behåll ett säkert 1,5 tums röjning från potten.

Om du fyller en crockpot eller långsam spis direkt till krukans övre kant, under bubblingen eller simmeringsprocessen bildas ett vakuum vilket gör att någon av crockpotvätskan sippas ut ur spisen och den kommer att droppa ner sidan av potten och på din räknare.Av den anledningen fyller du inte långsam spis direkt till toppen, men tillåter minst 1 till 1-1 / 2 tum utrymme under krukans överkant så att det finns gott om plats för att maten ska simma under tillagningen. Denna övning kommer att minska matavfall och undvika en rörig rengöring.

Hur man håller mat från att hålla fast vid inredningen i din långsamma spis

Långa köksredskap är utformade med en blank inredning som hjälper till att hålla mat från att hålla fast och göra rengöring enklare. Men med tiden kommer mållinjen i slutändan att slita av och mat kommer att börja klistra fast i spisens väggar. Detta kommer att bli mycket märkbart och vissa livsmedel, som sura pastasåsar, kan slita av målningen snabbare än andra livsmedel.

Om du emellertid sprutar eller smörjer inredningen i din långsamma kokare med en oljespray innan du lägger maten i det, kommer det att ta lite längre tid och maten blir mindre sannolikt att hålla fast vid inredningen. Även om detta bara är en tillfällig lösning, kan det bidra till att förlänga spisens användbara liv.

När potten blir mer ljuv och rengöring blir svårare, kommer ditt enda alternativ att ersätta den långsamma ugnen.

Långsam Spispåsar Gör Rengöring En Bris

Det finns en annan produkt på marknaden för att spara på långsam kokvattenrening: långsamma kokplattor. Dessa är mestadels utformade för att passa stora crockpots eller långsamma kokar i 5 och 6-kvartsintervallet.

De är mycket enkla att använda, prisvärda och några märken finns i varierande förpackningsstorlekar.

Jag har testat Debbie Myer Slowcooking Väskor och Reynolds Slowcooker Väskor. Alla dessa är liknande i konstruktion och storlek, innehåller röra och bör kasseras efter varje användning. När du har försökt en, kommer du inte troligen att vara utan dem. De är tidsbesparare.