Easy Hasselback Potato Recept

Inte berätta för någon, men att göra Hasselback Potatis är så, så lätt. De ser fantastiska ut på tallriken och smakar bra också, så överraskningen är så enkelt att göra de är.

Hasselback kommer från det svenska hotellet i Stockholm med samma namn - Hasslebacken. Vad som skiljer dessa potatis från varandra är hur söt de ser ut, och den långsamma grillen ger dig ett kors mellan en grillad och bakad potatis.

I det här receptet använder jag färska salvia blad (härlig när du serverar med grillat fläsk) men du kan använda någon robust ört du gillar (med robust jag menar kommer att stå upp för hård värme, överlever inte basilika för bra men salvia, rosmarin även tarragon fungerar riktigt bra). Jag använder också olivolja som jag älskar smaken, men du kan använda grönsaker om du vill ha mindre oljens smak.

Använd någon potatis för detta som du skulle använda för att baka eller rosta - Maris Piper fungerar riktigt bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 200C (fläktugn) 220 C / vanlig (400F eller 425F), gasmärke 7

Placera oljan i en kastrull och värm till het men inte brinna. Tillsätt vitlök och salvia blad, sänk värmen och låt vitlök och salvia införa med oljan i 10 minuter. Avlägsna från värmen och låt svalna.

Tvätta potatisarna under kallt, rinnande vatten. Skrubba dem endast om de är särskilt smutsiga eller har löst jord på dem.

Torka med en kökshandduk.

Lägg potatisna en och en gång i skålen av en träsked. Skär ca tre fjärdedelar genom potatisarna i jämnskivor med en skarp grönsakskniv, var försiktig så att du inte skar rakt igenom; träskeden hindrar dig från att göra detta.

Lägg potatisarna i en ugnssäker tallrik, häll oljan försiktigt över var och en så att oljan går mellan skivorna.

Strö över havsaltet och smäll in i ugnscentret och baka i 50-60 minuter tills potatisarna är guldbruna och ömma i mitten (det kan du testa med det här ganska enkelt med en tandpetare, men var försiktig så att du inte delar upp potatisskivorna .

När du har kokat ta av det från ugnen och servera omedelbart. Om du inte är redo att äta dem, täck försiktigt med folie och håll det varmt tills det är klart.

Hur man serverar Hasselback Potatis :

Servera potatis med grillat kött , kotletter, fisk. De kan göras som ett alternativ till en bakad potatis med fyllning på sidan, vilket också gör dem användbara som vegetarrätt.

Potatisarna är också härliga kalla, så det är mycket användbart för ett buffébord, i en picknick, även en lunchlåda. Använd små potatis för att göra canape sized Hasslebacks, gör inte för många snitt i dem och prick med smaksatt smör innan du serverar extra behandling.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 19 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 208 mg
Natrium 160 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)