Lätta fläskkotletter med svampar

Konserverade svampar och bekvämligheten med kondenserad soppa gör dessa enkla, snyggt kryddade kryddskivor en snap att förbereda, och de är enkla på budgeten.

För att använda färska svampar, sajta dem i lite smör tills de är ömma och lägg dem till fläskkotlet nära slutet av tillagningstiden.

För extra färg och smak, sauta lite skivad lök och skivad selleri innan du lägger till fläskkotlet i stekpannan. Tärnad morötter skulle vara mycket bra också.

Pork chops är läckra serveras med ris eller nudlar. Mashed eller rostad potatis är också två bra alternativ. Dressing eller stuffing - bröd eller cornbread - är en annan utmärkt sidrätter som går bra med fläsk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk svampkoteletterna överallt med salt och peppar.
  2. I en stor stekpanna över medelhög värme, laga fläskkoteletterna i olivoljan tills de är bruna på båda sidor. Häll av överskott av fett.
  3. I en skål, kombinera kondenserad grädde med svamp soppa med vattnet eller buljong och häll över koteletterna. Täck noga, minska värmen till låg och låt sjuda i 30 minuter. Tillsätt svamparna och koka i 10 minuter längre.
  1. Ordna på en tallrik fylld med svamp och sås och garneras med persilja, om så önskas.

Tips och variationer

Mer Pork Chop Recipes

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 479
Totalt fett 38 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 144 mg
Natrium 523 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)