Pistachio Crusted Rack of Lamb

Imponera dina gäster med denna härliga pistaschorstenstångstång av lamm. Söta, nutty pistaschocker läggs till en traditionell Dijon senapsskorpa, vilket ger lammet en bra smak och struktur.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera ett ställ i ugnscentret och förvärm ugnen till 400 ° F.

2. Förbered lammet: Smäll lammet generöst med salt och peppar. Om det finns mer än ett tunt lager av fett på stället, använd en skarp kniv för att trimma och lämna ett tunt lager. Stänk de torkade örterna över lammet och tryck försiktigt för att klistra fast. I en stor, kraftig stekpanna värms vegetabilisk olja över medelhög värme. Bruna lammställen, en i taget, i ca 2 minuter per sida, eller tills det är fint brunt.

Ordna ställen, bensidan neråt, i en stekpanna.

3. Använd en sked för att sprida Dijon senap över lammets yta. Sprid några över sidorna och slutar, men det mesta av senapet ska förbli på överytan.

4. Gör pistaschmutskakan: I en liten skål, kombinera pistaschmandlarna, brödsmulorna, smält smör, olivolja och salt och peppar efter smak. Stänk hälften av blandningen över varje lakreck. När du är jämnt fördelad, tryck försiktigt med fingrarna för att se till att den håller fast vid senapen.

5. Skaka lammet i 18 till 25 minuter, eller tills en kötttermometer registrerar 120 ° till 125 ° F för sällsynta eller 130 ° till 135 ° F för medel sällsynta.

6. Ta bort lammet från ugnen, tält med folie och låt vila i 10 minuter. För att tjäna, skär rackarna mellan benen för att skära i kotletter.

Receptanteckningar

• Tenderskär av lamm, till exempel en stativ och ländskivor, ska tillagas med hjälp av torra värmemetoder, såsom rostning, grillning.

• Det rekommenderas att du serverar lamm sällsynt eller medium sällsynt för bästa smak och konsistens. Att använda en kötttermometer är det bästa sättet att mäta detta - den interna temperaturen registrerar 120 ° till 125 ° F för sällsynta och 130 ° till 135 ° F för medium sällsynt. Kom ihåg att köttet fortsätter att laga mat (ytterligare 5 till 10 grader) efter det att det har tagits bort från ugnen (detta kallas överföring).

• Beläggning av lamm med senap lägger inte bara på smak men tillåter att nötskorpan håller fast.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1146
Totalt fett 82 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 326 mg
Natrium 490 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 3 g
Protein 89 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)