Svart och Vitt Choklad Cheesecake Recept

Denna efterrätt kombinerar två av mina favorit saker: ostkaka och choklad! Vit choklad och mörk choklad används för att skapa en underbar kontrast i färg och smak. Nestle Chocolatier Dark Chocolate Chips fungerar mycket bra i detta recept. Du kan också hugga upp en bar med mörk choklad eller, om du föredrar, kan du använda halvsöt choklad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 300 ° F och smör inuti en 10-tums fjäderformspanna. Vik i botten av pannan med aluminiumfolie så att folien helt täcker botten och sidorna och pressas ordentligt mot pannan.

Gör skivans skorpa.

 1. Först krossa skivorna i en matprocessor eller med en rullpinne. Överför till en liten skål och rör det smälta smöret med en gaffel.
 2. Tryck blandningen i botten av fjäderformen tills du gör ett jämnt lager.
 1. Placera pannan i ugnen och baka i 10 minuter. Ta bort panelen och lägg åt sidan.

Gör påfyllningen.

 1. Smält den vita choklad genom att placera en skål över simmerande vatten eller med en dubbelkedja. Rör chokladen tills den är jämn och lägg åt sidan.
 2. Använd en stativblandare med paddlefäste (eller handblandare) för att slå gräddeosten med sockret och saltet. Fortsätt att slå till jämn, lägg sedan äggen i taget. Efter varje ägg slå blandningen väl och skrapa ner sidorna och botten av skålen med en spatel.
 3. Tillsätt den tunga kräm och vanilj. Slå bra Tillsätt gräddfilen och slå bra med långsam hastighet.
 4. Ge den vita choklad en slutlig omrörning för att se till att den blandas väl och lägg till gräddosten. Slå bra med långsam fart.
 5. Vik chokladflisen i smeten med en spatel.
 6. Häll smeten i den beredda fjäderformen.

Gör ett vattenbad.

 1. Placera fjäderformspannan i en högsidig pan, som en lasagnepanna eller stor bakfat. Placera på ugnens mittstång. Tillsätt varmt vatten för att panorera. Vattnet ska komma upp på sidan av fjäderformen, åtminstone halvvägs.
 2. Baka i ca 1 timme och 20 minuter. När det är klart, bör cheesecake mestadels vara fast runt kanterna, men juggla lite i mitten när du skakar pannan. Ta ur ugnen och låt kakan stå vid rumstemperatur i ungefär en timme.
 3. Ta av ostkaka från vattenbad och lägg i kylskåp (lämna kakan i fjäderformen). Kyl i kylen, avtäckt, i minst 4 timmar, helst över natten. När du är helt nedkyld kan du lägga i kakan i plastfolie.

För att avlägsna tårta från springform pan , kör en kniv under varmt vatten och torka sedan torrt. Kör kniven runt kakekakans kant. Unbuckle fjäderformen och ta bort ringen. Kör kniven under cheesecake för att ta bort pannans botten. Överför försiktigt till en stor tallrik.

För att skära ostekakan, kör en kniv under varmt vatten, torka torrt och gör din snitt. Upprepa för varje skiva. Alternativt, använd en ny 2-fots monofilament (fiskelinje). Håll monofilamentet stramt mellan händerna, tryck på linjen ner genom mitten av kakan för att dela den i halva. Släpp den ena änden och dra den genom kakan. Vänd kakan 90 grader och upprepa (du har nu 4 stycken). Fortsätt skära ner halvvägs mellan skärningarna tills du har önskat antal portioner.

Mer Delicious Cheesecake Recept:

Saltad karamell Apple Cheesecake

Choklad Cherry Cheesecake

Sweet Potato Cheesecake med Bourbon Whipped Cream

Dulce de Leche Cheesecake

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1006
Totalt fett 75 g
Mättat fett 44 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 305 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)