Färskt Lax Patties Recept

Detta recept på laxpatties eller laxcroquettes är gjord med färskt, inte konserverad lax som ger dem en utmärkt färsk fisksmak.

Pattiesna kan stekas eller, för en kalori med lägre kalori, brunas i en kokkärl på spisen och sedan färdig i ugnen.

Så många katoliker kan intyga var laxpatties en måltid till köttfria fredagar. Nu är det på grund av sina positiva hälsofördelar att arbeta lax i sina måltider flera gånger i veckan ett bra sätt att gå.

Denna behandling av att använda färsk lax gör det allt vuxet och perfekt som en aptitretare eller huvudrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbereda Patties

  1. Ta bort alla benben och den mörkgråa blodlinjen från laxfilén. Haka i 1/4-tums bitar. Använd inte en matprocessor för att göra detta eftersom bitarna blir för fina och laxen blir pasta. Ställ hackad lax åt sidan.
  2. Blanda hackad lax med 1/4 kopp brödsmulor, majonnäs eller krämig vitlök dressing, lök, persilja, salt och citronsaft.
  3. Skopa 1/4-koppsdelar och bilda i 3/4-tums tjocka patties. Placera på en pergamentfodrad pan och frys i 15 minuter så att de är enklare att hantera.
  1. Skaka patties i allround mjöl, doppa sedan i slagna ägg och sedan i brödsmulor eller pankokrummer. Låt torka 10 minuter före stekning.

Om du Pan Fry The Salmon Patties

  1. Om du bestämmer dig för att steka dina patties i olja, häll ca 1 tum neutral olja i en tungbotten- eller gjutjärnspanna och värma över medelhögt ca 3 minuter.
  2. Placera patties, torra sidan ner, i stekpannan och koka till mediumgyllenbrun, ca 2 minuter. Smaka på patties och steka ytterligare 2 minuter eller tills den andra sidan är mediumgyllenbrun.
  3. Töm patties på pappershanddukar. Servera varma med tartar sås eller krämig vitlök dressing.

Om du slutar mata laxpattéerna i ugnen

  1. Om så önskas kan pattiesna bruntas på båda sidor i en nonstick-stekpanna som har belagts lätt med matlagningsspray.
  2. Om din nonstick-stekpanna är ugnssäker, kan du lämna pattiesna i pannan och sluta mata dem i en 350 F-ugn i 10 minuter. Om stekpannan inte är ugnssäker, överför de bruna pattiesna till en bakpanna och baka som ovan.
  3. Töm patties på pappershanddukar.

Servera Pattiesna

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 690
Totalt fett 38 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 305 mg
Natrium 799 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)