Vegan Choklad Pumpa Bundt Cake Recept

Bundtkakor är imponerande, rika efterrätter som faktiskt är mycket enkla att förbereda. Även om de flesta bundtkaka recepten kräver smör, mjölk och ägg, är den här versionen av höstens favorit inte bara mjölkfri utan vegan också! (Och nämnde jag att det också var utsökt? Det är!)

Om du förbereder denna tårta för en Halloween fest eller Thanksgiving måltid, var god att lägga till andra roliga festliga ingredienser till smeten. Torkade tranbär, datum eller hackade valnötter eller pekannötter gör alla härliga, goda tillägg till denna tårta. (Och om du föredrar att göra en spöklik spindelwebsis på din tårta, använd den enkla glasyren nedan!)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt smörj och mjöl en 12-kopps bundtpanna med mjölkfri sojamargarin eller olja och allmjölksmjöl. Avsätta. I en liten skål eller kopp, vispa ihop sojamjölken och citronsaften (eller cider vinäger, om du använder). Låt blandningen vila i minst 5 minuter eller tills tjock. Avsätta.
  2. Blanda i mjöl, kakaopulver, bakpulver, natron, kanel, ingefära, muskot och salt tills de är väl blandade. Avsätta.
  1. I en stor mixskål använd en elektrisk mixer för att slå ihop socker, lönnsirap, canolaolja och vanilj-extrakt tills det är smidigt. Tillsätt pumpa puree och slå igen tills det är smidigt. Tillsätt mjölblandningen och sojamjölksblandningen i flera tillsatser tills alla ingredienser har tillsatts, alternerande mellan mjölblandningen och sojamjölksblandningen och slutar med mjölblandningen. Blanda tills bara kombinerat.
  2. Häll smet försiktigt i den beredda bundtpannan. Placera pannan i den förvärmda ugnen på mittenstället och baka i 60-70 minuter, eller tills kakans yta fjädrar lite när den berörs eller en tandpetare som sätts in i mitten av kakan, blir ren. Låt kakan svalna i 30 minuter i pannan på en trådkylare, ta försiktigt av kakan från pannan, vänd på en kylkåpa och låt kakan svalna helt. En gång kaka s kyld, is med Vegan Ganache eller Simple Icing.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 267
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 639 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)