Turkiskt Delight Recept

Detta turkiska Delight-receptet är en traditionell version av det klassiska Mellanöstern- sött. Om din enda exponering för Turkish Delight har varit den föråldrade butiksköpta sorten (eller till och med bara en referens i Narnia- böckerna) är du ute efter en behandling! Färska turkiska Delight är delikat söt, perfekt sötad och doftad med roservattens exotiska smak.

En anteckning om ingredienserna: rosewater finns på Mellanöstern-marknaderna och hos vissa välutrustade stormarknader, liksom många online-återförsäljare. Det finns verkligen ingen ersättning för denna distinkt smak, men om du inte hittar det kan du använda ett annat smaksatt extrakt som citron, mint eller ett antal blommiga smaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 9x9-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray. Lägg åt sidan för nu.
  2. Placera sockret, citronsaft och 1,5 koppar vattnet i en medelstora kastrull över medelvärme. Rör om tills sockret löses upp och låt blandningen koka. Borsta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas och sätt in en godtermometer.
  1. Låt sockerblandningen fortsätta koka, utan omrörning tills den når 240 F på godistermometern.
  2. När sockersirapen är cirka 225 F börjar du få resten av godisredienserna tillagade. Placera de återstående 3 kopparna vatten i en annan, något större, kastrull. Tillsätt majsstärkelse och grädde av tartar och vispa tills stärkelsen löser upp och det finns inga klumpar. Placera kastrullen över medelhögt värme och låt blandningen koka, omröra eller vispa ständigt. Blandningen blir tjock och pastig.
  3. När sockersirapen är vid 240 F, ta bort den från värmen. Långsamt försiktigt häll det i majsstärkelsblandningen, vispa tills det är fullt införlivat.
  4. Minska värmen till låg och simma, vispa det var 8 till 10 minuter, i ca en timme, tills godiset har blivit en ljusgulgul färg och mycket tjock och limig.
  5. Efter en timme avlägsna du från värmen och rör om matfärgen och rosenvattnet. Häll godisen i den beredda pannan och låt den sätta upp, upptäckt, över natten.
  6. Nästa dag, ta bort godisen från pannan med folien som handtag. Damm din arbetsstation med det pulveriserade sockret och vänd godiset på det pulveriserade sockret. Ta bort folien från baksidan och damm toppen med sockret. Använd en oljad kocks kniv för att skära den turkiska glädjen i små rutor. Damma varje sida av torget med pulveriserat socker för att förhindra klibbighet.
  7. Turkiska Delight är bäst strax efter det har gjorts. Det håller inte mycket bra, men om du vill försöka hålla det, förvara det i en lufttät behållare med vaxat papper mellan skikten och dammsidorna med pulveriserat socker igen innan du serverar.


Klicka här för att se alla Floral Candy Recept!

Klicka här för att se alla gummy godisrecept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 131
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)