Snabb Empanadas med kryddat fläsk och ost

Jag gjorde dessa empanadas på ett infall, i ett försök att använda upp kvarvarande markfläsk. Jag var också kort i tid, så jag ersatte fruset blöta bakverk snarare än att göra traditionell empanadade deg . De resulterande empanadorna var inte de vackraste i utseendet, men min familj gledde om dem. De tyckte om blötsakets bakverk, och gräddosten blandades med fläskfyllningen. Jag antar att det gamla ordstävet är sant - nödvändighet är modern för uppfinning. Eller ett kylskåp fullt av slumpmässiga rester är moderen till kulinarisk uppfinning, hur som helst.

Dessa empanadas gör stora aptitretare och kan formas och frysta tills du är redo att baka dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förbered påfyllningen: Lägg ett par matskedar vegetabilisk olja i en mellanskiva och koka lök och vitlök över medelvärme tills det är mjukt och doftande.
 2. Tillsätt marken fläsk, 1 paket Goya krydda, och kummin till fläsk och koka över medium värme, rör om ofta tills fläsk är väl brunad.
 3. Tillsätt biffbuljongen och låt svampen svälla över låg värme i flera minuter, tills det mesta av överskottsvätskan har avdunstat och fläsken är grundligt kokad.
 1. Avlägsna från värme och rör i gräddeosten och riven cheddar. Smaka med salt och peppar.
 2. Förvärm ugnen till 350 grader.
 3. Placera ett blad av blöta bakverk på mjölad yta och strö med mjöl. Rulla den ut till en något större storlek, cirka 12 till 18 tum (arken är 10 x 15 tum rakt från lådan).
 4. Använd en vass rundskärare (som en stor kexskärare), skär ca 8 rundar av deg, 3-4 tum i diameter.
 5. Lägg ca 1 matsked av att fylla i varje runda. Doppa ett finger i vatten och springa fingret runt kanten av degens cirkel och vika sedan degen i hälften för att bilda en halvmåneform över fyllningen. Täta kanterna ordentligt. Vik förseglad kant över sig själv och krympa för att säkra tätningen.
 6. Placera empanadas på ett smurt kakan ark (eller linjekakan ark med en bit av pergament papper). Blanda ägget med en matsked vatten och borsta ägget tvätta lätt över empanadorna och placera dem i ugnen för att baka. Baka empanadas tills de är puffiga och guldbruna, ca 15 minuter.
 7. Forma den andra satsen empanadas från det andra arket bakverk medan de första bakar. Om du har extra skrapa av deg, stapla dem på toppen av varandra, rulla ut platt och skära mer cirklar av deg.
 8. Empanadas kan fyllas och formas, och sedan frysta tills det är klart att baka. Ta bort från frysen, borsta med äggtvätt och placera rakt i ugnen för att baka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 18 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 97 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)