När som helst Asiatisk Nudelsoppa

Denna nudelsoppa är utsökt och lätt att göra och modifiera för oavsett grönsaker eller protein som du har i ditt kök. Den kan göras kryddig eller mild, tjock eller slät, vegetarisk eller i köttälskarens version.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp kokvatten.
  2. Tillsätt vitlök och ingefära till buljongen och reducera för att simma.
  3. Tillsätt svamp och peppar och koka över låg värme i 10 minuter.
  4. Töm nudlar och kasta med sesamolja .
  5. Grovhacka gröna toppar av gröna lök.
  6. Lägg nudlar och scallions till buljong.
  7. Smäll i 3 minuter.
  8. För att servera soppa, dela mellan 4 serveringsskålar.

variationer:

Nudlar i Korea

De äldsta nudlarna har ätit och njutts i Asien i över 4 000 år, men de moderna vetebaserade nudlarna nådde inte Asien fram till omkring 100 AD. Dessa vete nudlar spred sig snabbt från Kina till andra asiatiska länder som Korea.

I Korea symboliserar nudlar lång livslängd på grund av deras långa och kontinuerliga form. Det är därför de serveras vid bröllopsfester och viktiga koreanska födelsedagar. Koreanska nudlar kallas "gooksu" på koreanska eller "myun" i hanja (kinesiska tecken lånas och används på koreanska språket med koreanska uttalandet). Även om nudlar har varit en del av det koreanska köket sedan antiken, var vete dyrt så att nudlar inte ätits eller åtnjöt varje dag eller varje vecka fram till 1940-talet.

Några anmärkningar om ingefära:

Ginger är infödd till Asien där det har använts som matlagningspice och som medicin i tusentals år. Det används för att göra medicinska och örtteor, för att öka temperaturen i kroppen och också för att öka kroppens ämnesomsättning.

Den del av växten som vi använder är inte roten, men den underjordiska stammen eller rhizomet. Ginger innehåller många hälsofrämjande eteriska oljor som gingerol och zingerone. Gingeroler hjälper till att förbättra tarmen motilitet och har antiinflammatoriska, smärtstillande medel (analgetika) och antibakteriella egenskaper.

Ginger har använts för att hjälpa matsmältningen och behandlar magproblem, gas, diarré och illamående i mer än 2000 år.

Nyligen har det visat sig någon effektivitet vid förebyggande av rörelsesjuka. Det har också använts för att behandla förkylning, magsår, huvudvärk, menstruationskramper, migrän, artrit och kolik.

Ingenting är lågt i kalorier och innehåller inget kolesterol och är en rik källa till många viktiga näringsämnen och vitaminer som pyridoxin (vitamin B-6) och pantotensyra (vitamin B-5). Det innehåller också en bra mängd mineraler som kalium, mangan, koppar och magnesium.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 372
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,643 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 6 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)