Fylld kål för en hjärtlig, billig middag

Fylld Kål är ett gammaldags familje recept som är lätt att göra och tröstande.

Kombinationen av nötkött, lök, senap och brunt ris fylls i kålblad. Varje blad är sedan inbäddat i en bageri och det hela är toppat med en kokt tomatsås och bakad. Detta recept är perfekt för middag på en kall vinternatt. Och det sträcker sig ett kilo nötkött för att mata åtta personer!

Servera detta hjärtliga recept med en grön sallad kastad med skivad svamp och körsbärs- eller druvtomater och en enkel vinaigrette salladsdressing. Till efterrätt skulle vissa brownies eller en annan typ av bar kaka vara perfekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en stor kastrull, kombinera nötköttet med löken och 2 vitlöksklyftor; koka och rör om att bryta upp köttet tills nötköttet är brunat och lök och vitlök är ömma. dränera väl och lägg åt sidan.

2. Blanda biffblandningen, kokt ris, senap, ägg och salt och peppar ihop i en stor skål tills de kombineras.

3. Klipp ut kålens kärna och ta bort och släng några av de yttre bladen.

Ta försiktigt bort 8 helt perfekta löv. Blöt bladen i varmt vatten i en stor skål tills de är lätta och smidiga.

4. Häll hälften av den återstående kålen och tillsätt den till biff- och risblandningen. Rulla upp ca 1/4 kopp köttblandningen i varje kålblad. Reserv eventuell kvarvarande köttblandning. Förvärm ugnen till 350 ° F vid denna tidpunkt.

5. Sedan, i samma stora stekpanna som du brukade laga nötköttet, sauta två vitlöksklyftor i olivolja tills det är ömt, ca 2 till 3 minuter. Tillsätt tomatpuréen, tärnad tomater, vikblad, salt och peppar. Smaka i såsen i 15 minuter, rör om ofta. Ta sedan bort och kassera bladets löv.

6. Placera fyllda kålrullarna i en nederländsk ugn eller stor gryta. Tillsätt rullarna med eventuell återstående köttblandning. Häll tomatsåsblandningen överallt.

7. Täck grytan och baka i 80 till 90 minuter eller tills kålrullarna är ömma. Servera den fyllda kålen med såsen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 340
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 280 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 7 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)