Caesar Salad Recept

Caesar sallad är kanske en av de vanligaste och älskade salladerna runt. Och vad är inte att älska om kejsaren? Crispy romaine sallad lätt belagd i en krämig dressing, toppad med mjuka kokta ägg, krispiga bacon, krispiga croutoner och parmesanost. Låter gott, eller hur?

Caesar salladsdressing är så lätt att göra och när du har provat hemlagad dressing kommer du inte att gå tillbaka till den köpta sorten. Eftersom äggulorna i förbandet inte kommer att kokas, använd pastöriserade ägg.

Läs om Caesar Cardini som utvecklade denna sallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör salladen

  1. Skär brödet i 1/2-tums (1,27 cm) kuber. Värm 2 msk neutral olja i en stekpanna över medium låg värme. Smaka brödet försiktigt i ca 4 till 5 minuter, vrid ibland tills det är skarpt och gyllene. Ta bort bröd med en slitsad sked och dränera på pappershanddukar. Avsätta.
  2. Stek bacon i samma panna över medium-låg värme tills det är skarpt. Ta bort med en slitssked och dränera på pappershanddukar. Avsätta.
  1. Koka 3 ägg på gång i kallt vatten. När vattnet når en rullande koka, koka i 3 minuter för mjukkokt och 6 minuter för hårt kokt. Avlägsna från vatten och skölj under kallt vatten tills det är tillräckligt kallt att hantera. Skala och lägg åt sidan.

Gör dressingen

  1. Placera 2 äggulor , hackade ansjovis, senap och vitlök i en stor mixskål. Vispa kraftigt för att kombinera ingredienser. Lägg långsamt oljan några droppar åt gången, samtidigt som du fortsätter att vispa kraftigt. Blandningen kommer att tjockna.
  2. Tillsätt ättika eller citronsaft och vispa igen. Förbandet ska ha konsistens hos vispgrädde . Om det är för tjockt, lägg till en tesked varmt vatten och vispa.

Montera salladen

  1. Grovt men jämnt hugga sallat och placera i en stor mixskål. Tillsätt 4 till 5 matskedar av dressingen och kasta bra för att belägga sallat. Tillsätt croutons och bacon och kasta igen. Skär de kokta äggen i kvarteren.
  2. Dela sallad i fyra serveringsskålar och topp med kokta äggkvarter. Grilla på parmesanost och servera omedelbart.
  3. Eventuellt kvarstående Caesar dressing ska kylas omedelbart och kan förvaras i 1 till 2 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 630
Totalt fett 49 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 465 mg
Natrium 354 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 5 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)