Tfaya - Marockanska karamelliserade lökar med russin

Denna klassiska marockanska garnering av karamelliserade lökar och russin sötas med honung och kryddat med aromatiska kryddor av ingefära, saffran. och kanel. Det är populärt som en toppning för couscous eller kötträtter, men du kan också presentera den över ris, grillat kött, rostat fjäderfä eller till och med grönsaker.

Även om jag har sett hänvisningar till tfaya som tydligt citerar röda lök, har jag i praktiken observerat att någon lök kan användas. Personligen brukar jag använda gult eller vitt.

Tillsatsen av orange blommvatten är valfritt och kan ersättas med rosevatten.

Testa även Onions Mezgueldi .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera russin i en skål och täck med vatten. Lägg åt sidan för att suga i 15 minuter eller längre. Töm innan du använder.
  2. Skala och tunt skiv lökarna. Överför dem till en kruka eller stekpanna tillsammans med dränerade russin, smör, honung, kryddor och vatten. Täck och blanda blandningen med koka. Minska värmen till medelstora eller låga och låt sjuda i en halvtimme eller längre, rör om ibland tills löken är mycket mjuk och gyllene. Lägg bara till mer vatten om vätskorna avdunstar innan löken kokas.
  1. När löken är mjuka och mjuka färgrika, reducera vätskorna till en tjock sirap. Rör i orangeblommigt vatten till smak. Ta bort de karamelliserade lökarna från värmen och lägg åt sidan tills det behövs. Uppvärmning om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 394
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 22 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)