Grillad Caprese Chicken

Detta är en Caprese- älskares behandling. Marinerad med basilika och citron, kycklingen tas till grillen och kokas till perfektion, toppad med färsk mozzarella, skivade tomater och en balsamisk reduktion. En hälsosam och utsökt måltid för alla dagar i veckan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg olivolja, citronsaft, vitlök, basilika, salt och vitpeppar i matberedare. Pulsmix 10-12 gånger eller mer tills väl kombinerat. Rör och smakblandning för salthalt. Justera därefter.
  2. Placera kycklingbröst i en återförslutbar plastpåse, häll blandningen över kyckling, se till att varje bit är belagd väl. Tätningspåse och placera i kylskåp i 1-2 timmar.
  3. Medan kyckling marinerar är det dags att göra balsaminsänkningen. Placera ättika i en kastrull och koka, reducera och simma i 8-10 minuter. Den ska ha en tjock, syrupaktig konsistens som täcker baksidan av en sked. När detta uppnåtts, ta bort från värme, täck och lägg åt sidan.
  1. Förvärm grillen till medium värme.
  2. Ta bort kyckling från påse och lägg på grillen. Koka i 8-10 minuter per sida, beroende på tjocklek. Mot slutet av tillagningstiden lägger du en skiva mozzarella och 1-2 skivor tomater på varje bröst. Koka i 2-3 minuter. Kyckling görs när den når en inre temperatur på 165 grader F. i den tjockaste delen av köttet. Avlägsna från värme och garnera med reducerad balsamisk och hackad basilikablad före servering. Denna maträtt går riktigt bra med en färsk sallad eller grillade grönsaker.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1518
Totalt fett 92 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 42 g
Kolesterol 433 mg
Natrium 1,112 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 139 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)