Traditionellt italienskt påskbrödrecept

Detta är en italiensk-amerikansk familjes traditionella påskbrödrecept, men de flesta "gamla världens" kulturer har sina egna liknande versioner. Detta rika och aromatiska bröd serveras med en enkel isbildning ger en festlig och utsökt påsk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös upp jäst i varmt vatten med en liten nypa socker i en stor mixskål. Låt sitta 10 minuter.
  2. Efter 10 minuter, vispa i resten av ingredienserna, förutom mjölet.
  3. När allting har kombinerat, rör i mjölet, en kopp i taget, för att bilda en våt, klibbig deg.
  4. Vänd på en lättmjölkad yta. Knäda i ca 5 minuter, tillsätt mjöl efter behov för att hålla degen från att hålla fast vid ytan, för att bilda en slät och elastisk deg. Placera i en lätt oljad skål. Lätt olja ytan på degen och täcka skålen med en fuktig handduk. Placera i ugnen med lampan på. Degen måste stiga tills den fördubblats i storlek, vilket tar mellan 6 och 12 timmar. Detta är en långsam stigande deg och kan lämnas över natten.
  1. När du fördubblas, slå degen ner och sätt på en lättmjölkad yta; dela in i fyra delar. Form i fyra små ovala bröd. Om så önskas kan varje stycke skäras i tre remsor och flätas för att ge det ett traditionellt påskbrödsutseende.
  2. Lägg bröd på en kiselmatta eller pergamentfodrade bakplåtar. Täck väldigt löst med plastfolie och låt uppstå i 2 timmar. Baka vid 350 F i 25 minuter eller till guldbrun. Ta bort och kyla på trådställen.
  3. När du har kylt helt kan brödet serveras som det är eller frostat med en enkel citronisning .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 97
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 76 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)