Methi fågelcurryrecept

Enkel, men ändå läckra, methi fårkött är så lätt att sätta ihop, det kan bli en av dina måltider. Methi är ett annat ord för fenegreek, och denna ört lägger till en härlig jordisk smak för denna maträtt, liksom vissa hälsofördelar, såsom att minska inflammation (inifrån och ut) och förbättra matsmältningen och kolesterolnivåerna.

Du kommer märka att det här receptet heter "fårkött" men kallar efter getbensben; Det beror på att, även om fårkött är kött från ett äldre får, i Indien är fågelkött felaktigt hänvisat till getkött. Curryingredienserna utgör en typisk masala som används i flera indiska recept - om du gör denna "sås" före tid kan denna maträtt sätts ihop ännu snabbare.

Methi fårkött är läckra serveras med vanligt ris, sallad och raita (en kyckling indisk yoghurtgurksås) med några heta, nyframställda chapatis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en tung bottenpanna över medelvärme.
  2. När det är varmt, lägg till lökarna. Sauté tills löken börjar bli en blekguldbrun i färg. Avlägsna från oljan med en slitssked och dränera på pappershanddukar. Stäng av värmen. Håll oljan i en panna.
  3. Mala löken i en mjuk pasta (tillsätt mycket lite till inget vatten) i en matprocessor. När du är klar, ta bort till en separat behållare.
  4. Mala tomaterna och vitlök och ingefära pastor i matprocessorn till en mjuk pasta. Ta bort till en separat behållare och lägg åt sidan för senare användning.
  1. Värm oljan kvar från att steka lökarna och tillsätt lökpastaen. Sauté i 2 till 3 minuter. Tillsätt tomaterna och alla kryddor, inklusive garam masala . Blanda väl.
  2. Sautera den resulterande masala (lök-tomat-kryddblandningen) tills oljan börjar separera från blandningen. Det kan ta upp till 10 minuter.
  3. Lägg geitstyckena till masalaen, krydda med salt till smak och rör om att helt täcka getbitarna med masala. Sauté tills geten är brunad väl.
  4. Lägg fenegreekbladen och rör om det.
  5. Tillsätt 1/2 kopp varmt vatten på pannan, rör om att blanda väl, sänka värmen till en simmer och täcka pannan. Koka tills köttet är ömt, 10 till 15 minuter. Du måste fortsätta kontrollera på maträtten när den lagar mat och tillsätter mer vatten om all vätska torkar upp. Rör ofta för att förhindra bränning. Skålen ska ha en ganska tjock sås när den är klar.
  6. Servera med varm chapatis (indisk flatbread), n- kött (tandoor-bakad indisk platta) eller vanligt kokt ris.

Tips: Använd en tryckkokare för att laga getkorg eller fågelcurry och det görs på halva tiden det tar att laga mat i en öppen kruka!