Tahini (sesamfrö pasta) Recept

Tahini är en pasta gjord av malda sesamfrön som används i många Nära östra, Mellanöstern och Far Eastern recept. Detta är ett traditionellt recept som är mycket enkelt att göra med en mixer eller matberedare.

Sesamfrö pasta, eller tahini, används i recept för östlig hummus , ett dopp av kikärter, baba ghanouj , en aubergine dip också stavad baba ghannouj , baba ghanoush och baba ganoush och halva , bland annat rätter.

Detta recept gör 1/2 kopp tahini, så om ditt recept kräver mer (som ett halvvärdigt recept), dubbelklara, tredubbla eller fyrdubbla proportionerna i detta recept, efter behov.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera 2 matsked sesamfrön i en mixer eller matprocessor och slipa tills det är slät. Tillsätt 1/2 tesked sesamolja och 1/4 tsk salt. Bearbeta tills kombinerat.
  2. När motorn är igång, lägg till 1/4 kopp ljummet vatten i en mycket långsam, jämn ström och blanda tills den är jämn.
  3. Förvara tätt i kylskåpet.

Obs! Sesamfrön blir rancid snabbt, så se till att dina är färska. Var noga med att förvara dem från ljus och värme och använd snabbt.

För mer information om sesamfrön, kolla in dessa sesamfröberedningar och recept .

Sesamfrön trodde att få lycka till

Sesamfrön anses ha bra lycka och ses i många livsmedel, särskilt kring nyår, som den här afrikanska benne-tårtan / kakan som är en favoritbit vid firandet av den amerikanska semestern i Kwanzaa. Andra exempel skulle inkludera kinesiska sesambollar och sesam-toppade bagels .

Fler recept med Tahini

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 61
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)