Kan du ersätta torr senap för beredd senap?

Det brukade vara att det fanns ett fåtal senapsar i vanlig användning: de torra grejerna och den ständigt närvarande gula flaskan av färdig senap. Inte längre. Det är inte vanligt att ha massor av senap på stormarknadens hyllor som strävar efter din uppmärksamhet. Men det ultimata beslutet är upp till dig. Om ditt recept kräver beredda senap, AKA det våta, kan du ersätta torr senap, men bara efter att du har justerat mängden senap och tillsätt lite vätska.

Det grundläggande

Jordad senapfrö är den huvudsakliga ingrediensen i beredd senap. Men en matsked jordad senap är mycket varmare än en matsked med tillberad senap, som ofta innehåller andra ingredienser, såsom ättika, gurkmeja, paprika, salt och vitlök.

Använd i regel 1 tsk torr senap för varje matsked av beredd senap som krävs i ditt recept. Du måste också använda vatten eller ättika för att kompensera för den förlorade vätskan på grund av bytet av jordens senap för den beredda ingrediensen som krävs i ditt recept.

För varje tesked jordad senap, inkludera 2 teskedar vätska. Om du bara använder vatten, kommer din senap sannolikt att vara bitter. Prova att använda en tesked vatten och 1 tesked vinäger. Även vitdestillerad vinäger fungerar, men vin vinäger kommer att skära lite av värmen och brådska.

Rör om din blandning till en pasta i en icke-metallisk skål och låt den sitta vid rumstemperatur i minst 30 minuter.

Syran i ättika bidrar till att mildra senapens värme.

Du kan också lägga till en tesked socker eller mindre, beroende på din smak, eller söt din hemlagad beredda senap med honung.

Öka innehållet

Om du behöver mer än en matsked senap, kombinera följande ingredienser i en nonmetallic skål.

Undvik metallen eftersom den kan interagera med dina ingredienser och lämna en obehaglig eftersmak.

Rör blandningen i en pasta och låt den sitta i ungefär en timme. Det kommer att göra ca 1/4 kopp.

Ta tid för experimentet

Observera att även om dessa tekniker kommer att fungera i en nypa, är de bara genvägar. Den bästa hemlagad senapen börjar med hela senapsfrön. Du kan hitta färska senapfröer vid större matvaror, och tills frönen är malda, kommer de att vara långt längre än förlagda, beredda senap.

Du kan krydda din jord senap genom att lägga till örter eller kryddor till dina senapsfrön och slipa hela sammansättningen i en kaffekvarn eller använda en mortel och pestle. Du behöver fortfarande en vätska för att göra den beredda senapen. Byt ut vin till vatten för en krämig Dijon.

Om du vill ha mer värme i din senap, lägg till en nypa wasabi eller pepparrot. Verkligen är smaken du vill ha upp till dig.

Om du fortfarande är lite arg på att skapa dina egna senapsrecept, är det här ett enkelt recept på hemlagad senap med Dijon-stil .