Sweet Soy Chicken Wings (kött)

Sweet and savory, dessa bakade kycklingvingar kommer att ha hela familjen att slicka fingrarna och fråga om mer. Giora Shimoni, som växte upp med att äta kycklingvingar, säger att han nästan hade glömt bort dem när han lagade mat till sina egna barn. Men ett besök på en vän förändrade allt det - det visade sig att "Jo's Kids 'Favorite Chicken Wings" var en rungande framgång med sina egna barn också. Så började han göra detta recept för dem, för att tysta sina ständiga tigger för de utsökt klibbiga söta vingarna.

Gör det till en måltid: Ta upp de asiatiska kökets inspirerade smakerna - och lägg till massor av barnvänliga veggiealternativ till menyn - med dessa färgglada recept:

För en söt finish, erbjuda färska clementines, eller denna Tropical Mango Upside Down Cake .

Serverar dessa vingar som festpris? Erbjuder dem med andra småbettar, som tvåvägsslammande Joes , som kan tillverkas med antingen kött eller en vegetarisk köttbiffsubstitut, och serveras också på glidbunkar. Bakade Chickpea Fritters gör också bra fingermat ; servera dem solo eller med hemlagad hummus för doppning. Och de asiatiska kökets inspirerade smakerna i dessa Kyckling- och Scallion Wontons med Soy Dipping Sauce skulle göra ett utmärkt komplement till Sweet Soy Chicken Wings.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Rengör kycklingvingarna väl så att alla fjädrar tas bort. Placera vingarna i en stor ziploc väska eller en djup rimmad maträtt. Avsätta.

2. Blanda sojasås, brunt socker, honung, vitlök, sherry och ingefära i en liten skål. Häll såsen över kycklingen och blanda så att alla bitar är belagda. Täta påsen eller täck skålen och marinera i kylskåpet i några timmar eller över natten.

3. Förvärm ugnen till 400 ° C (200 ° C).

Generöst olja en bakfat som är tillräckligt stor för att hålla vingarna i ett enda lager. Eller spraya rikligt med non-stick matlagningsspray. Placera de marinerade vingarna i ett enda skikt i bakfatet.

5. Baka, avtäckt, i förvärmd ugn i 30 minuter. Vänd vingarna, sätt tillbaka till ugnen och baka i ytterligare 30 minuter, eller tills kycklingen kokas igenom.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 515
Totalt fett 22 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 1,383 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)