Mikrovågsugn Färsk Asparges Recept

Asparges är en läcker och näringsrik grönsak. Det är en bra källa till fiber, folat, vitaminer A, C, E och K. Det är fullt av antioxidanter som är bra för kroppen. Denna vårgrönsak bör vara en del av en hälsosam diet. Det är också ganska gott!

Ingen gillar att laga mat efter en lång hård dag på jobbet, men mikrovågsugnen gör ett snabbt och enkelt arbete med att laga sparris. En bit lök, vitlök, citronsaft och smör förbättrar asparges naturliga smak. Detta recept ger dig en snabb hälsosam sidrätter som är super lätt att göra. Rengöring är en bris när allt du behöver är en mikrovågsugn.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Trima tuffa rotändar från sparrisspar och skär sedan i 2-tums längder. Placera i en mikrovågssäker skål med lock. Stänk asparges med koshersalt, lökpulver och vitlökspulver . Häll i citronsaft och prick med smör.

2. Skydda med lock och mikrovågsugn med hög effekt i 2 till 3 minuter. Rör för att fördela kryddor. Koka ytterligare 2 till 3 minuter tills asparges är ömt. Rör en gång till innan servering.Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 51
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 584 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)