Kyckling- och Scallion Wontons med Soy Dipping Sauce (Kött)

June Hersh, författare till The Kosher Carnivore , skriver: "Ibland är det roligt att ta det lugna sättet. De här läckra småbitarna kan köpas med wonton wrappers. En kort stek i stekpannan och ett dopp i sojabaserad pool och du har en snabb och enkel liten bit. "

"BAKGRUNDEN: Håll din slaktmedelsmjölk vit köttkylling. Alternativa nedskärningar: Här är chansen att prova olika kött, från kalkon (= $) till lamm eller kalvkött (+ $)."

Från KOSHER CARNIVORE © 2011 av juni Hersh. Reprinted med tillstånd av St Martin's Press. Alla rättigheter förbehållna.

Tips: Nasoya varumärke wonton wrappers är certifierade OU kosher pareve, och finns tillgängliga i stormarknader rikstäckande. Om du inte hittar dem, prova detta recept på hemlagade wonton wrappers. från Rhonda Parkinson, Guide to Chinese Food.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Använd dina händer för att försiktigt men grundligt kombinera alla fyllnadsingredienser i en liten skål. I en separat skål röra ihop alla dippsås ingredienser och reservera. Ha wonton wrappersna stående vid.

2. Släpp en tesked av kycklingblandningen i mitten av ett omslag. Doppa ett finger i äggtvätten och kör det längs omslagets omslag. Tryck på omslaget stängt som en triangel och täta kanterna ordentligt.

Om du använder rundomslag, vika halvt för att bilda en halvmåne.

3. Värm 2 matskedar olja i en stekpanna och steka ett parti av wontons tills det är lättbrunt, över medium värme; Det ska ta bara en minut eller två. Häll 1/2 kopp vatten i stekpannan, täck och koka över medium värme i 5 minuter. Detta kommer att laga fyllningen genom. Ta bort locket och koka ytterligare 1 till 2 minuter så att wontons blir skarpa.

Wontonsna kan ångas istället för stekt. Om du har en bambuångare följer du anvisningarna. Om du inte har en bambu ångkokare, lätta olja en metalldammare korg som sitter i en något större kastrull. Fyll grytan med lite vatten, var noga med att det inte rör vid ångbåten. Värm vattnet tills det når en stark simma. Placera ca 5 wontons i korgen, omslaget och ångan i ca 10 minuter, eller tills omslaget är mjukt och genomskinligt och kycklingen helt kokat igenom.

Följ proceduren du väljer för alla wontons. Servera med doppsås.

Feedback: För en asiatisk smakvariant, lägg till 1 tesked riven frisk ingefära, 1 matsked hackad koriander eller persilja, en 1 matsked riven citrongräs eller citronskal. Om du lägger till 1 kopp Panko brödsmulor till marken kyckling, har du grunden för en fantastisk mini köttbulle att flyta i soppbuljong.

Wontons är i huvudsak kreplach - judiska dumplings - som kan fyllas och läggas till soppa i stället för nudlar. Om du gör det, stek inte wontonsna; de ska laga mat i soppan och vara redo efter ca 8 minuter, då kommer de att flyta till toppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 311
Totalt fett 21 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 1,099 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)