Sushi rissallad (Pareve)

Om du är en fan av veggie maki , men vill inte krångla med att göra sushi-rullar. Denna Sushi Rice Salad är för dig! Giora Shimoni gillar att servera det som en aptitretare för en sommar-shabbatmåltid, men det är bra när som helst på året, när man längtar efter begäret. Servera det som en sidovägg eller bas för en risskål, toppad med fisk, kött eller tofu.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera riset i en finmask och skölj under kallt rinnande vatten tills vattnet löper klart. Placera riset och 1-1 / 4 koppar vatten i en tung bottenpanna. Koka upp över medelhög värme, minska värmen och locket. Simma i 15 till 17 minuter, eller tills vattnet absorberas. Ta bort från värmen och låt riset sitta, täckt, i 5 till 10 minuter.
  2. Medan riset simmerar, kombinera risäsken, 1-1 / 2 teskedar vatten, socker och salt i en liten skål. Vispa att kombinera. Efter att riset har ångat, vispa sedan ättikblandningen igen, häll det jämnt över riset. Rör om att kombinera. Överför riset till en stor, ytlig serveringskål. Sprid riset i ett tunt skikt och låt det svalna något. Toppa med hackad paprika och gurka och rör om att kombinera. Top med morotband. Kyl, täckt, för att kyla salladen.
  1. Medan salladen kyler, gör vinaigrette: i en liten skål, vispa ihop sojasås, vinäger, sesamolja och wasabi.
  2. Strax före servering, sänk salladen med nori (om du använder). Servera med vinaigrette på sidan.

Gör det till en måltid:

Topp med söt ingefära Tofu och skivad avokado, eller servera salladen tillsammans med grillad kyckling eller Hawaiian Ribeye Steaks med Asparges eller Ginger Bruten Broccoli .

Uppdaterad och anpassad av Miri Rotkovitz

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 508 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)