Vad är White Sugar?

Funktioner, sorter, lagringstips och mer

Vitt socker är ett av de mest populära sötningsmedel som används i amerikanska kök idag. Från bakverk till drycker har denna allsidiga sötningsmedel varit en favorit i århundraden. Men vad är vitsocker?

Vitt socker är den kristalliserade sackaroten extraherad från antingen sockerrör eller sockerbetor. Efter skörd av sockerrör eller sockerbetor extraheras saften och kokas ner för att avlägsna fukt. När fukten minskar börjar den naturliga sackaroten i saften att kristallisera.

Det kristalliserade sockret avlägsnas, vilket lämnar andra extrakt bakom i form av melass .

Funktioner av socker

Socker ger inte bara sötma i bakverk och drycker, men det hjälper till med viktiga kemiska reaktioner som uppstår vid matlagning och bakning.

Socker ger icke-enzymatisk brunning av livsmedel genom karamellisering och maillardreaktionen . Karamellisering sker när värmen bryter ner sockerarterna och skapar en gyllene färg och nutty smak. Maillardreaktionen uppstår när aminosyror i proteiner reagerar med sockerarter i närvaro av värme, vilket också ger en fin guldfärg och komplex smak.

Socker är hydroskopisk, vilket innebär att det lockar fukt. Närvaro av socker i bakverk och andra livsmedel bidrar till att behålla fukt, hålla dem mjuka och smidiga.

Vita sockersorter

Grovkorn (dekorationssocker, pärlsocker): Dessa stora sockerkristaller används för deras dekorativa utseende och sprinklas ofta på bakverk och godis för extra gnist.

Den kemiska sammansättningen av detta socker är identisk med bordsocker. Den enda skillnaden mellan de två är kristallstorleken.

Granulatsocker (bordsocker): Denna allround socker är den vanligaste sorten av vitsocker. Det mäts enkelt och löses väl i drycker och andra vätskor.

Caster Sugar ( superfinsocker ): Caster har en något mindre kristallstorlek än granulat, vilket gör det lättare att lösa upp i vätskor och andra blandningar.

Caster socker används ofta för att göra maränger, mousses och custards. Caster socker kan tillverkas hemma genom att snabbt pulsera vanligt bordsocker i en matberedare.

Confectioners 'Sugar ( pulveriserat socker ): Detta socker har krossats mekaniskt i ett fint pulver. Ett antiklumpningsmedel, såsom kalciumfosfat eller majsstärkelse, tillsätts vanligen för att förhindra klumpning. Eftersom det löses nästan direkt i vätskor, är konfektionssocker mest användbar i glasyr, sirap och andra desserter.

Klumpsocker (sockerbitar): Klumpsocker är vanligt vitt bordsocker som har pressats in i klumpar för bekväm mätning. Klump socker och sockerbitar används oftast i drycker som kaffe och te. Klumpformationen bildas vanligtvis av en liten mängd sockersirap.

Hur man lagrar socker

Eftersom socker är hydroskopiskt eller vattenälskande är det viktigt att hålla sockret i en lufttät behållare. Fukt i luften kan absorberas av socker, vilket orsakar klumpning och felaktiga smaker. När fukt absorberas av socker kan det inte extraheras. Socker stöder inte mikrobiell tillväxt och har därför obestämd hållbarhet om den hålls förseglad på en sval, torr plats.