Kycklinggumbo med ris

Det finns inget som är lika tillfredsställande som kycklinggumbo med ris. Oavsett om det är på en kall och vinterig dag, när du inte mår bra, eller bara för att det bara finns något om denna maträtt som värmer din mage och din själ!

Här har vi skapat ett roligt sätt att jazz upp den här traditionella, ständiga skålen med gumbo med bedårande lilla ristecken. Det är perfekt för barn eller ens ett eget barn!

Du kan använda något kycklingsoppa recept som du föredrar och bara helt enkelt lägga till sushi ris tecken till toppen. Vi har dock tagit med ett recept på en tjock och hjärtlig kycklinggummibom som håller dig perfekt för riset och dina soppsökningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skär brösten och lårköttet av hela kycklingen och lägg åt sidan.
 2. Värm olivolja i en stor kruka (ca 16 QT) och tillsätt kycklingkroppen.
 3. Brun kycklingen på alla sidor och fyll sedan potten med 5 koppar vatten.
 4. Värm på medelhög värme, koka upp och minska sedan värmen för att fortsätta simra när du förbereder resten av tandköttet.
 5. Värm en stor tungbotten holländsk ugn på medelhög värme.
 1. Tillsätt kielbasa och koka tills det är brunat. Ta bort kielbasa från potten och lägg i en tallrik eller skål för senare.
 2. Ta bort huden från bröst och lår, tärningar och lägg den till potten där du kokade kielbasa. Koka tills det är brunt på alla sidor. Ta bort från potten och lägg åt sidan med den kokta kielbasa.
 3. Tillsätt olivolja och smör i grytan och lägg till lök, morötter, persilja och selleri. Koka tills det är lättbrunt och ta av från potten (lägg det till plattan med den reserverade kielbasa). Låt oljan gå i potten.
 4. Tillsätt mjölet i grytan och rör om med en vispa, laga på låg värme, rör om så småningom tills roux är en djup brun, ca 45 minuter.
 5. Tillsätt köttet och grönsakerna tillbaka till kruken och håll värmen på mediet. Rör i paprika, Worcestershire och lökpulver.
 6. Tillsätt plommatomaterna, bryt dem upp i grytan tills de är i mindre bitar.
 7. Dra av slaktkroppen från kycklingsbuljongen (plocka ut extra kött som var kokt på slaktkroppen och tillsätt det till buljongen.)
 8. Tillsätt buljong och vikblad till kött och grönsaker. Koka på medium värme, rör om och om i 30 minuter (eller längre) tills buljongen är tjock och rik. Tillsätt salt och varm sås efter smak.
 9. Vispa saltet och ättikan ihop och häll över det varma, kokta riset och rör om till kappan.
 10. Skär sushi nori i ögon och munformar med sax.
 11. För varje skål soppa, rulla två bollar ris för att göra varje ansikte och fyra mindre bollar för att göra fötter och händer. Tryck nori ögonen och munnen på var och en av de större bollarna.
 1. Ladla soppan i skålar och placera risbollarna ovanpå. Det fungerar bäst om soppan inte suger varm, så att riset inte sönderdelas direkt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 551
Totalt fett 26 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 410 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 5 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)